Atletik

Norsk løbefænomen går kold i VM-finale - landsmand tager guld

Jakob Ingebrigtsen måtte nøjes med en femteplads, mens Karsten Warholm vandt guld ved VM i atletik.

Norge havde tre skud i bøssen i kampen om medaljer i finalen i mændenes 5000 meter ved VM i atletik i form af de tre Ingebrigtsen-brødre, men ingen af dem kom på podiet.

Det 19-årige stortalent Jakob Ingebrigtsen var tættest på. Han lå forrest, da der manglede få hundrede meter, men gik fuldstændig kold og kæmpede sig i mål i tiden 13 minutter og 2,93 sekunder.

Han blev overhalet fire gange og måtte nøjes med en femteplads, mens bror Henrik Ingebrigtsen blev nummer 13 og dermed næstsidst. Filip Ingebrigtsen udgik.

Løbet blev vundet af etiopiske Muktar Edris, som forsvarede sit VM-guld i tiden 12 minutter og 58,85 sekunder. Landsmanden Selemon Barega blev toer, mens canadiske Mohammed Ahmed tog bronze.

Det yngste og største medaljehåb blandt Ingebrigtsen-brødrene havde fundet vej til finalen på dramatisk vis.

Jakob Ingebrigtsen kvalificerede sig i første omgang via en fjerdeplads i sit heat, men han blev siden diskvalificeret for at træde uden for stregerne.

Den afgørelse ankede nordmændene, og en jury i Det Internationale Atletikforbund (IAAF) gav Norge medhold.

Warholm genvandt guldet

Selv om det ikke blev til medalje for nogen af Ingebrigtsen-brødrene, var der stor grund til norsk jubel mandag aften.

Det lykkedes nemlig Karsten Warholm at forsvare sin guldmedalje fra VM i London i 2017 i 400 meter hækkeløb.

Warholm gik ind til finalen som favorit, og med tiden 47,44 sekunder levede han op til forventningspresset og kunne iført en vikingehjelm lade sig hylde af den norske lejr.

Også Sverige kunne glæde sig over en guldmedalje, da Daniel Ståhl vandt herrernes finale i diskoskast med 67,59 meter som sit længste kast.