Atletik

Dansk atletikstjerne raser over afvist protest: - Det er imod reglerne

Den danske atletikstjerne Sara Slott Petersen er stærkt utilfreds med, at hendes protest er blevet afvist.

Sara Slott Petersen kommer ikke i aktion mere ved årets VM i atletik. Det står klart, efter hendes protest er blevet afvist.

Danskeren blev diskvalificeret efter sit indledende heat, hvor hun ellers blev nummer to og var på sikker semifinalekurs. Årsagen var, at hun tilsyneladende ikke fik sit knæ helt over hækken.

Det var den danske lejr uenige i og indgav derfor protest - men juryen har set sagen igennem og er altså endt på, at diskvalifikationen står ved magt.

Det får Sara Slott Petersen helt op i det røde felt.

- De kan egentlig ikke bevise, at jeg skal diskes på sekseren (hæk nummer seks, red.), så nu har de disket mig på en anden hæk. Det må de ikke. Der er ikke indgivet nogen protest på den, så det er efter bogen fuldstændig imod reglerne, siger hun til TV 2 SPORT.

Jeg er jo ked af det og ærgerlig. Jeg synes virkelig, jeg har været godt forberedt

Sara Slott Petersen

Ifølge danskeren er juryens beslutning ikke truffet i overensstemmelse med de gældende regler, og hun langer hårdt ud efter juryen.

- De disker mig, fordi de siger, mit ben går under, og det er der, vi er uenige med det, for det har de ikke noget billedmateriale på.

- Jeg synes, de disker mig på et grundlag, hvor de ikke kan bevise det, siger hun.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF). Det er endnu ikke lykkedes.

Sara Slott Petersen blev diskvalificeret ved VM for at have passeret en hæk på ulovlig vis. Video: TV 2 SPORT

- Skuffelse i abnorm grad

Sara Slott Petersen understreger dog, at det er hendes ansvar at springe korrekt over hækkene, så der aldrig kan være tvivl om, hvorvidt det er i strid med reglerne.

Selvom hun er uenig i den afviste protest, kan hun ikke gøre mere. Beslutningen er nemlig definitiv, fordi det har været igennem den højeste retsinstans ved stævnet. Derfor er hun endegyldigt færdig ved VM.

- Skuffelse i helt abnorm grad. Jeg er jo ked af det og ærgerlig. Jeg synes virkelig, jeg har været godt forberedt. Tingene begyndte virkelig at spille hertil sidst.

- Jeg havde helt klart set mig selv i den finale, og jeg havde set mig selv meget konkurrencedygtig i den finale. Men man skal stå i den, før man kan konkurrere om medaljerne, så det er selvfølgelig vildt frustrerende, lyder det fra Sara Slott Petersen.