Atletik

'Følte mit hjerte var ved at stoppe' - nordmand jubler efter VM-guld

Norske Karsten Warholm forsvarede sin VM-titel i 400 meter hæk, og det fik NRK’s kommentatorer til at bryde ud i stor jubel.

47,42 sekunder.

Det var, hvad 23-årige Karsten Warholm formåede at præstere i finalen i 400 meter hæk ved VM i Doha.

Jeg tænkte: ”Jeg kommer til at dø, men det er det værd"

Karsten Warholm

Dermed forsvarede nordmanden også sin VM-titel, han sikrede sig i London i 2017.

Warholm tog først føringen med 150 meter igen, og det var til stor glæde for de norske kommentatorer.

- Kanon åbning! Han flyver over den første hæk og giver gas, startede kommentatoren ud, inden han gik helt i falset på de sidste hundrede meter.

- Kan han holde ud til den sidste hæk? Rai Benjamin er bagerst, han klarer den ikke. Karsten Warholm er verdensmester i igen! Som første nordmand forsvarer Warholm guldet. Han er altid bedst, når det gælder. Du godeste, hvor han gav alt og lagde pres på alt og alle.

- Han er et unikum i mesterskaber, slutter kommentatoren.

Warholm: Norge er et meget lille land

Men det var ikke kun de norske kommentatorer, der havde svært ved at få pusten undervejs i finalen. Det havde Karsten Warholm også, der måtte presse sig selv til det yderste.

- Det var et meget hårdt løb. Jeg følte faktisk, at mit hjerte var ved at stoppe. Jeg tænkte: ”Jeg kommer til at dø, men det er det værd,” sagde Warholm efter finalen til BBC.

Nordmanden har været i god form i denne sæson, hvor opbygningen til VM også har været optimalt.

Han har blandt andet løbet 46,92 sekunder, hvilket giver ham pladsen som den næsthurtigste efter amerikanske Kevin Young, hvis verdensrekord lyder på 46,78 sekunder og har stået i 27 år.

Da Warholm bare er 23 år, erkender han også, at han går en lys fremtid i møde

- Det er kun begyndelsen, og jeg var meget heldig med at vinde. Det er fortjent, men drengene vil være hårdere at slå i fremtiden.

- Norge er et meget lille land. At jeg kan vise mig frem på den største scene i verden, er bedre end noget andet, siger nordmanden.

Warholm gik ind til finalen som favorit, og med tiden 47,44 sekunder levede han altså op til forventningspresset og kunne iført en vikingehjelm lade sig hylde af den norske lejr.