Atletik

Sara Slott nedlægger protest - ekspert tror ikke, det vil hjælpe

Sara Slott Petersen blev udelukket ved VM, fordi hun hoppede forkert over en af hækkene. Den danske lejr er netop nu ved at nedlægge protest.

Sara Slott Petersen og hendes stab er lige nu ved at nedlægge protest, efter hun blev diskvalificeret i sit indledende heat i 400 meter hæk.

Det oplyser Mikkel Larsen, der er hendes personlige træner og landstræner for sprint/hæk i Dansk Atletik, til TV 2 SPORT.

Danskeren blev nummer to i sit heat i tiden 55,28 sekunder og lignede derved en sikker semifinalist - men bare få minutter senere blev hun diskvalificeret, fordi hun havde passeret en hæk ulovligt undervejs.

Ifølge TV 2 SPORTs atletikekspert Rikke Rønholt skal Sara Slott Petersen dog ikke gøre sig for store forhåbninger om, at diskvalificeringen bliver trukket tilbage.

- Jeg tror ikke, de får noget ud af den protest, siger Rikke Rønholt og tilføjer:

- Knæet skal over hækken. Hun løj ikke, da hun sagde i vores interview, at hun lavede mange tekniske fejl. Hun burde være alt, alt, alt for erfaren til lave de der fejl, lyder vurderingen.

I et interview med TV 2 SPORT lige efter løbet, fortalte Sara Slott Petersen - der på det tidspunkt troede, hun var videre til semifinalen - at hun langt fra havde et perfekt løb.

- Selve løbet var godt nok noget rod. Måske kan man ikke se det udefra. Der var godt nok mange fejl, men jeg tror, at det bliver godt i morgen. Nu har jeg noget konkret at kunne fokusere på, sagde Sara Slott Petersen blandt andet og tilføjede:

- Jeg synes faktisk, at bane 2 var skarp. Det ved jeg godt, at den er. Men jeg skulle faktisk bruge rigtig mange kræfter på at dreje i den, så jeg fik ikke den optimale fart med i starten.

- Der er altid så mange nerver i første løb, fordi det er en kæmpe fiasko, hvis man ikke går videre. Der står altså ti hække, og man kan fucke lige så meget op, som jeg gjorde i dag eller endnu mere.

Kom for tæt på hækken

Ifølge Rikke Rønholt skyldtes fejlen, at den danske løber mistimmede sit løb frem mod hækken og derfor kom for tæt på den.

- Rundt i kurven fører hun sit forreste ben indenom hækken - ikke direkte over hækken, men en lille smule indenom. Det må man simpelthen ikke.

- Hun kommer simpelthen for tæt på hækken, så hun er nødt til nærmest at slynge sit underben frem, for ellers ville hun have ramt hækken. Så hun kører det ud til siden, lyder det fra TV 2 SPORTs atletikekspert.

Sara Slott Petersen har aldrig vundet en VM-medalje i 400 meter hæk, men hun vandt til gengæld OL-sølv i 2016 i netop den disciplin.