Atletik

Sara Slotts træner modsiger ekspert - tror de vinder protesten

Mikkel Larsen fortæller, at Sara Slott Petersen er knust over diskvalificeringen. Den danske lejr tror dog, at hun er med til semifinalen.

Danmark har nedlagt protest ved VM i atletik, efter Sara Slott Pedersen blev diskvalificeret i sit indledende heat i 400 meter hæk.

Danskeren sprang forkert over en af hækkene og havde tilsyneladende ikke sit knæ over den pågældende hæk. Tv-billeder sår i hvert fald tvivl om, hvorvidt knæet var i den rette position.

TV 2 SPORTs atletikekspert Rikke Rønholt tror ikke, at den danske lejr får noget ud af protesten. Men Mikkel Larsen, der er træner for Sara Slott Petersen, er af modsat holdning.

- Det er en højest tvivlsom diskvalifikation, siger han til TV 2 SPORT og uddyber:

- I fire ud af fem tilfælde, hvor man bliver disket for netop den her sag, bliver man reinstated (genindsat, red.).

- Det er så sjældent, at man kan se det, for det snyder lidt visuelt. Vi både tror på det og krydser fingre, men det bliver tæt, og det kan gå begge veje, siger træneren.

Sara Slott Petersen blev diskvalificeret ved VM for at have passeret en hæk på ulovlig vis. Video: TV 2 SPORT

Videodommerne har modtaget protesten og er ikke tydeligt uenige med banedommeren. Derfor har danskerne nu appelleret til juryen, som vil afgøre sagen senere i aften.

Hun er jo selvfølgelig knust og frustreret

Mikkel Larsen om Sara Slott

- Hun er jo selvfølgelig knust og frustreret

Sara Slott Petersen sidder til dopingkontrol, så TV 2 SPORT har ikke talt med hende siden diskvalificeringen.

Mikkel Larsen fortæller dog, at humøret selvsagt ikke er højt hos den tidligere OL-medaljetager.

- Jeg har lige fået noget video ned til hende, så hun kan se det. Hun er jo selvfølgelig knust og frustreret, men kommer nok til at sidde dernede en time eller to og kan ikke bevæge sig ud af flækken, fortæller Mikkel Larsen.

TV 2 SPORTs atletikekspert Rikke Rønholt ærgrer sig på Sara Slott Petersens vegne, men er også overrasket over, hvordan hun fik mistimmet sit løb frem mod den pågældende hæk.

- Knæet skal over hækken. Hun løj ikke, da hun sagde i vores interview, at hun lavede mange tekniske fejl. Hun burde være alt, alt, alt for erfaren til lave de der fejl, lyder vurderingen fra Rikke Rønholt.

TV 2 SPORT følger naturligvis op på sagen, så snart der er nyt om juryens dom.