Atletik

Teamchef om diskvalifikation: Juryen erkender, der ikke er lige vilkår

Teamchef Lars Nielsen har været til møde med juryen hele dagen, og ifølge ham erkender de, at der ikke er lige vilkår for alle atleter.

Sara Slott Petersen kommer ikke i aktion mere ved årets VM i atletik.

Danskeren blev diskvalificeret efter sit indledende heat tirsdag, hvor hun ellers blev nummer to og var på sikker semifinalekurs. Årsagen var, at hun tilsyneladende ikke fik sit knæ helt over hækken.

Det er ikke fair, og det er ikke konkurrence på lige vilkår. Og det erkender de

Lars Nielsen, teamchef i Dansk Atletik Forbund

Teamchef Lars Nielsen har onsdag forsøgt at overbevise juryen i det internationale atletikforbund, IAAF, om, at diskvalifikationen ikke skal stå ved magt. Det er dog ikke lykkedes.

- Vi har ikke haft held med, at vi har kunne få en dialog, men vi har haft held med, at vi kunne påpege, hvad det er for nogle ting, som vi er frustrerede over, og hvor vi synes, at det ikke er fair, siger Lars Nielsen til TV 2 SPORT.

- Processen har ikke været optimalt. Vi har oplevet, at der er to dommere, der sidder med 15 og 20 meters afstand, som skal holde øje med otte atleter, der kommer blæsende for fuld tryk. Deres muligheder for at kigge efter noget er baseret på tilfældigheder.

- Vi snakker ikke om fairness og konkurrence på lige vilkår. Det, vi kan se, er, at der er atleter, der bliver disket, og så er der atleter, som laver det samme, der ikke bliver disket. Når vi så dertil kobler et imponerende videorum, hvor der sidder videodommere, der skal se efter fejl, som dommerne ikke ser, skal en dommer se på 80 hække fra tre forskellige vinkler. Det skal den dommer gøre i løbet af et øjeblik.

- Men det sker heller ikke, for den dommer ser noget, hvis der er en anden dommer, der påpeger, at der sker noget. Det er stadig tilfældigheder, der afgør, hvem der bliver diskvalificeret. Det er ikke fair, og det er ikke konkurrence på lige vilkår. Og det erkender de, siger teamchefen.

Sara Slott Petersen var meget ærgerlig og skuffet over, at hendes protest blev afvist ved VM. Video: TV 2 SPORT

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra det internationale atletikforbund (IAAF). Det er endnu ikke lykkedes.

Har fjernet 60 dommere fra stadion

Ifølge teamchefen erkender juryen også, at det skyldes en beslutning, som IAAF Council selv har taget. Det er af mediemæssige hensyn, at man har fjernet mange dommere. I stedet for at der sidder 80 dommere hele vejen rundt på stadion, sidder der i stedet for kun 20. Dem har man fjernet, fordi det ikke ser godt ud på tv, forklarer teamchefen.

Efter diskvalifikationen har den danske lejr indgivet en protest, men juryen så sagen igennem, og det endte med, at diskvalifikationen stod ved magt.

Det fik Sara Slott Petersen helt op i det røde felt.

- De kan egentlig ikke bevise, at jeg skal diskes på sekseren (hæk nummer seks, red.), så nu har de disket mig på en anden hæk. Det må de ikke. Der er ikke indgivet nogen protest på den, så det er efter bogen fuldstændig imod reglerne, sagde hun til TV 2 SPORT.

Sara Slott Petersen har tidligere imponeret stort i 400 meter hæk - særligt ved OL i 2016, hvor hun vandt sølv.