VM håndbold

Bare seks timer efter hårdt tilkæmpet OL-plads heppede han på Danmark

Søndag morgen dansk tid var Abdi Ulad 2 timer, 11 minutter og 3 sekunder om at løbe sig til en OL-billet. Senere på dagen var han til håndbold-VM.

Den danske maratonløber Abdi Ulad elsker at være dér, hvor sporten sker.

Derfor var der ingen tvivl om, at han efter at have klaret OL-kravet på marantondistancen skulle de godt 100 kilometer fra Fukuoka til Kumamoto for at heppe på de danske håndboldkvinder i VM-kampen mod Sydkorea.

- Der er stadig ilt til hjernen, og så længe pæren lyser, kan man nærmest kravle, lød det fra Abdi Ulad, da TV 2 SPORT fangede ham før kampen.

- Jeg har et stærkt team med mig, og da jeg hørte, at Danmark spiller VM, tænkte jeg, at nu hvor jeg har løbet et godt løb, så kan jeg lige så godt komme ned og støtte de danske kvinder.

- Når der er danskere i udlandet, skal man selvfølgelig bakke dem op.

Kan du komme op ad trapperne til tilskuerpladserne?

- Jeg tror, jeg går baglæns, sagde Ulad og brød ud i latter.

OL-klar med personlig rekord

28-årige Abdi Ulad har også god grund til at smile og grine i disse timer - og for så vidt de næste mange uger.

Vi går en dejlig jul i møde, så jeg skal spise masser af fed mad

Abdi Ulad, maratonløber

Godt seks timer inden Danmarks anden gruppekamp ved VM i håndbold kvalificerede han sig til OL i Tokyo næste år, da han løb 27 sekunder under OL-kravet ved et maraton i Fukuoka.

Ulad tilbagelagde de 42,195 kilometer på 2 timer, 11 minutter og 3 sekunder, hvilket nu er hans personligt bedste tid på distancen og den næsthurtigste maratontid af en dansker nogensinde.

- Det var et dramatisk løb, fordi det startede hurtigt ud, og jeg var egentlig langt foran kravet frem til halvvejs, men mellem kilometer 23 og 35 løb vi ind i noget modvind. Så der gik lidt taktik i den, fordi der var ingen fartholder i den gruppe, jeg løb i, forklarede Abdi Ulad til TV 2 SPORT.

- Ved omkring kilometer 27 var jeg rigtig nervøs, så jeg gik frem og prøvede at lave noget, men jeg kom ingen vegne, for jeg kæmpede bare mod vinden. Det føltes bare som om, at jeg løb mere opad end fremad. Jeg løb nærmest på hælene fra kilometer 27 til mål.

- Jeg tror, jeg smilede til himlen, da jeg kom i mål. Sådan føltes det. Jeg havde nærmest hold i nakken, men det er super fedt, at det lykkedes. Jeg er super glad og ser frem til mit andet OL. Det kan ikke blive større. Det er ubeskriveligt.

- Jeg ser frem til at gøre det endnu bedre. Det her var ikke maksimum, det var bare en hård dag på kontoret, lød det fra Abdi Ulad, der havde forberedt sig til maratonløbet i den japanske by med en hård træningslejr i Kenya.

Næste år handler kun om OL i Tokyo

Nu glæder han sig til at komme hjem til Danmark og fylde depoterne op.

- Vi går en dejlig jul i møde, så jeg skal spise masser af fed mad. De næste uger kommer der et par kilo, som jeg kan løbe på fra slutningen af december.

- I det nye år skal jeg bare træne frem mod de stævner, jeg skal løbe, men der er ingen tvivl om, at OL bliver det mesterskab, jeg skal træne frem mod. Alt andet er underordnet. Bare jeg præsterer til OL, det er dét, jeg satser på, sagde Ulad.

For at blive 100 procent klar til sommerlegene i Tokyo næste år skal Abdi Ulad rent formelt udtages af Danmarks Idrætsforbund (DIF) som de øvrige danske atleter.

Fra sin plads på tribunen i Kumamoto Prefectural Gymnasium kunne Ulad se Danmarks håndboldkvinder spille 26-26 mod Sydkorea.