Coronavirus

Ironman Copenhagen bliver udskudt til 2021

Ironman Copenhagen er helt aflyst og udskudt til 2021, mens EM Ironman 70.3 er sat til 6. september.

Ironman Copenhagen var allerede udskudt, men mandag blev det klart, at det populære triatlon-arrangement i København ikke kan gennemføres i år.

Det oplyser arrangøren i en pressemeddelelse.

- I forbindelse med Covid-19-pandemien vægter vi sikkerhed og sundhed højt for alle i vores samfund. Vi vil fortsætte med at følge anbefalingerne fra offentlige sundhedsagenturer og lokale myndigheder nøje, skriver Ironman Group Denmark.

Ironman Copenhagen skulle være afviklet 16. august, men arrangøren har valgt at skyde arrangement til 2021, hvor det i stedet er planen, at det skal afvikles 22. august.

Baggrunden er hele den omfattende coronapandemi, der har betydet, at den danske regering tidligere har meddelt, at store forsamlinger ikke er tilladt før 1. september, som situationen er i øjeblikket.

Det første triatlon under navnet Ironman Copenhagen blev afholdt den 18. august 2013, og arrangementet er typisk en stor begivenhed også som et breddearrangement, der blandt andet foregår i de københavnske gader.

Arrangøren står også bag i EM i Ironman 70.3.

Mesterskabet skulle 21. juni have været afholdt i Helsingør, men det blev udskudt, og det er nu besluttet, at EM i Ironman 70.3. skal afholdes 6. september.

I Ironman Copenhagen svømmer man 3,8 kilometer, cykler 180 kilometer og løber så en maraton på 42,2 kilometer som afslutning.

Ved EM i Ironman 70.3. kan atleterne se frem til en halv ironman, hvor der svømmes 1,9 kilometer, cykles 90 kilometer og løbes en halvmaraton på 21,1 kilometer.