Atletik

Copenhagen Marathon aflyst igen

For andet år i træk må arrangørerne bag Copenhagen Marathon aflyse på grund af coronapandemien. Løbet skulle have været afviklet 16. maj.

Udendørsidræt åbner for tiden mere op. Tilskuere kan se fodbold på de danske superligastadioner. Og folk kan samles på restauranter og værtshuse.

Men danskerne får ikke mulighed for at løbe den 42. udgave af Copenhagen Marathon den tredje søndag i maj.

Det oplyser Copenhagen Marathon og arrangørerne bag løbet, Sparta Atletik & Løb, i en pressemeddelelse mandag.

- I fredags fik vi ekspertgruppens anbefalinger, men vi mangler endnu retningslinjerne, og nu er tiden desværre løbet fra os, siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, og fortsætter:

- Vi kan ikke beskrive, hvor ærgerlige vi er over, at anbefalingerne kom så sent, at vi ikke kan nå at få udstukket retningslinjerne og indhente de nødvendige myndighedstilladelser, som vi også skal have for at afvikle et event som Copenhagen Marathon.

Deltagere kan flytte deres startnummer til næste år

Aflysningen kommer nu, fordi Sparta Atletik & Løb mener, at beslutningen ikke kan trækkes længere.

- Ikke mindst i respekt for vores deltagere, frivillige og samarbejdspartnere, siger Dorte Vibjerg.

Det er andet år i træk, at Sparta Atletik & Løb må aflyse Copenhagen Marathon.

Sparta Atletik & Løb oplyser, at alle betalende deltagere i 2021-udgaven vil blive tilbudt at flytte deres startnummer til næste år.

De deltagere, der ikke ønsker det, kan få refunderet deltagergebyret.

Copenhagen Marathon skulle have været afviklet søndag 16. maj 2021. Aflysningen af årets udgave betyder, at det næste Copenhagen Marathon bliver afviklet 15. maj 2022.