OL Tokyo 2020

- Det er vemodigt, siger Sara Slott om karrierestop

Sara Slott Petersen er forsvarende OL-sølvvinder. Derudover går hun ind til legene med bevidsthed om, at det bliver hendes sidste løb på topplan.

Inden en af Danmarks største atletikudøvere Sara Slott Pedersen stopper karrieren, får hun en sidste stor oplevelse med sig.

Hun er nemlig en del af det danske OL-mandskab, og dermed får hun mulighed for at sætte et flot punktum for en karriere, der begyndte i 2009.

- Det kommer helt sikkert til at påvirke mig ekstremt meget. Også mere end jeg nok gerne vil have det.

- Selvfølgelig er det vemodigt, for det bliver at sige farvel til noget, som har fyldt i mit liv de sidste 20 år og har været altdominerende i mit liv. Så det er et voldsomt stort kapitel, der skal lukkes, siger Sara Slott Petersen til TV 2 SPORT.

Drømmer om finale

Hun kommer til OL som forsvarende sølvmedaljevinder i 400 meter hækkeløb fra legene i Rio de Janeiro, men forventningen om at kunne gentage metalsuccesen er ikke stor. Målet er således nedjusteret.

- Jeg vil rigtig gerne i en OL-finale igen.

Det kræver, at hun er en af de otte bedste atleter i Tokyo, og på papiret ligner det en svær opgave. Hun er nemlig seedet som nummer 18. Det er dog bare tal, forsikrer hun.

- De tider, jeg har kunnet levere, indikerer, at formen er rigtig godt på vej. Jeg har på fornemmelsen, at jeg er bedre, end min seedning giver udtryk for.

Hendes seneste finale ved et stort mesterskab var netop ved OL. Siden har hun ikke formået at ende blandt de otte bedste i de efterfølgende fire mesterskaber.

Der er første atletik på programmet 30. juli, men allerede på fredag skal hun som fanebærer sammen med Jonas Warrer gå forrest, når de 111 danske OL-atleter bliver præsenteret ved åbningsceremonien.