OL Tokyo 2020

Dansker trækker sig fra OL med skade

Den danske løber Mette Graversgaard når ikke at deltage ved OL, fordi hun er blevet skadet. Hun var en del af det danske stafethold.

Mette Graversgaard rejser hjem fra Tokyo, inden hun har været i aktion ved OL.

Hun har nemlig pådraget sig en skade i forlåret og når ikke at blive i stand til at konkurrere torsdag i næste uge, hvor hun skulle have løbet som en del af stafetholdet i 4 x 100 meter.

- Jeg er selvfølgelig frustreret og skuffet. Det her er mit første OL, og nu bliver drømmen knust. Den skal lige sluges mentalt i første omgang, skriver hun i et opslag på Instagram.

Efter at have snakket med Dansk Atletikforbunds formand, Bo Overgaard, er de blevet enige om, at det bedste for hende er at tage hjem fra OL.

- Lang historie kort er det endt med, at Mette gerne vil hjem lidt før tid, når situationen er, som den er, og det har vi i den danske stab bakket fuldt og helt op om. Derfor tager Mette flyveren hjem fra Tokyo på mandag, skriver han i et opslag på Facebook.

Den mangedobbelte danske mester forklarer selv om den beslutning:

- Derfor har jeg også valgt at tage hjem før tid for at få ro i hovedet. Jeg har fuld opbakning hernede fra den danske stab, og jeg vil gerne sige tak for det hårde arbejde, I laver bag kulissen, skriver hun.

Hepper fra Danmark

Den danske løber kommer derfor til at opleve stafetten hjemme fra Danmark.

- Jeg er sikker på, at de (stafetholdet, red.) nok skal fyre den max af for mig også, og jeg vil heppe, alt hvad jeg kan hjemme fra Danmark, skriver hun.

Nu skal hun pleje skaden, inden hun skal kæmpe sig tilbage til topformen.

- Nu venter der lidt pause derhjemme og en lang grundtræning til efteråret. Vi ses i 2022, skriver hun.

Udover Mette Graversgaard består stafetholdet af Ida Karstoft, Astrid Glenner-Frandsen, Mathilde U. Kramer, Emma Beiter Bomme og Louise Østergaard.