OL Tokyo 2020

Historisk dansker blev hylet ud af den

Kojo Musah er stolt over, at han var en del af 100 meteren ved OL, men ærgrer sig over resultatet.

Han slog ud med armene, og det var tydeligt, at han havde håbet på mere.

Kojo Musah blev nummer fem i sit indledende heat på 100 meter med en tid på 10,20 sekunder og missede dermed semifinalen. Han løb 29. hurtigste tid af 61 deltagere i de indledende heats.

Efter de 100 meter forklarer danskeren, at det allerede var i starten, det gik galt.

- Det var fedt, men jeg leverede ikke rigtigt på dagen. Det blev de andres løb, og det gjorde, at jeg ikke fik det sidste med. Jeg ved ikke, om jeg er skuffet, for jeg gjorde, hvad jeg kunne, men jeg blev hurtigt hylet ud af den, så det var lidt min egen fejl, siger Musah efter løbet ifølge Ritzau.

- I det skuddet lyder, kan jeg allerede se, at de er en my foran mig efter første skridt, og det gjorde, at jeg hurtigt mistede fokus på mit eget løb. Det handler om erfaring. Det var mit første OL og mit første løb med så hård konkurrence.

Kunne godt være kommet i top-3

De tre bedste sprintere fra hvert indledende heat og de tre bedste tider herefter fra de syv indledende heats fik plads i semifinalerne.

Nummer tre i heatet løb i tiden 10,08, så Musah skulle have slået sin danske rekord på 10,14 klart for at avancere via placeringen.

- Hvis jeg havde løbet op til mit bedste på dagen, så kunne jeg godt være kommet i top-3, men det gjorde jeg ikke, og på en 100-meter skal der to hundrededele til, for at det ødelægger ens løb.

- Det var en fed oplevelse. Det er det ultimativt bedste, man kan komme til inden for sprint. Det giver blod på tanden. Hvis jeg stadig dyrker atletik til den tid, så ser I mig i Paris 2024.

De tre semifinaleheats løbes fra søndag klokken 12.15, mens finalen afvikles søndag klokken 14.50.