OL Tokyo 2020

To danske sprintrekorder

Hverken kvindernes eller herrernes danske stafetrekorder rakte til en plads i finalen. Mens kvinderne er lettede over tiden, er herrerne skuffede.

Nattens danskere på atletikløbebanen havde fart på ved OL i Tokyo.

Først endte kvindernes 4 x 100 meterhold med at sætte dansk rekord, og kort tid efter gjorde herrerne dem kunsten efter.

Fælles for begge hold er dog, at deres tid ikke var nok til en plads i finalen.

Kvindernes stafethold lettet over dansk rekord

Det endte med dansk rekord, da de danske kvinders 4 x 100 meterhold natten til torsdag var med ved OL i Tokyo.

De fire løbere Mathilde U. Kramer, Astrid Glenner-Frandsen, Emma Beiter Bomme og Ida Karstoft klarede de i alt 400 meter i tiden 43,51 sekunder og skar dermed to tiendedele af den danske rekord, de satte i juni.

Det var imidlertid ikke nok til en finale. Danskerne sluttede næstsidst i deres heat, hvor kun de tre bedste gik videre. Alligevel var glæden tydelig hos løberne efter OL-debuten.

- Vi er lettede over, at vi slog dansk rekord. Vi kunne godt optimere lidt, men vi vidste godt, vi nok ikke kunne løbe i finalen, siger Mathilde U. Kramer til DR.

Netop Mathilde U. Kramer lagde ud på de første 100 meter. Det gjorde hun hæderligt, og alle depeche-skift sad lige i skabet.

Ida Karstoft tog sig af de sidste 100 meter op ad langsiden og løb Danmark ind på syvendepladsen foran Trinidad & Tobago, som blev overhalet til allersidst.

- Jeg synes slet ikke, vi faldt igennem. De andre løb utrolig stærkt, og det er sgu fair nok, at vi ikke kom i finalen, siger Ida Karstoft, som nu skal fordøje oplevelserne fra Tokyo.

- Det er lidt uhåndgribeligt. Vi har ikke helt fattet, hvad vi har været med til. Vi skal lige hjem og lade det synke ind. Nu nyder vi bare at være her, og vi er megaglade for, at vi kunne være med, og at vi fik en dansk rekord med hjem.

Det var første gang i 73 år, at Danmark var med i disciplinen.

Herrerne smadrer dansk rekord, men forlader OL skuffede

Simon Hansen, Tazana Kamanga-Dyrbak, Kojo Musah og Frederik Schou-Nielsen kom i mål på 38,16 sekunder, og det er næsten et sekund hurtigere end den tidligere rekord, som lød på 39,06 sekunder.

Den formidable tid rakte dog ikke til en plads i finalen. Danskerne endte nemlig på syvendepladsen i sit heat, hvor de tre bedste automatisk gik videre til finalen.

Danskerne var langtfra tilfredse efter heatet. Særligt fordi Japan gik videre til finalen på en tredjeplads med samme tid som Danmark i det andet heat.

- Jeg er ikke kommet for at danse. Vi tog ikke finalepladsen, og det er pisseærgerligt. At vi satte dansk rekord med et sekund er godt, men lige nu kan vi ikke bruge det til så meget, siger Kojo Musah til DR.

Særligt depeche-skiftet mellem Tazana Kamanga-Dyrbak og Kojo Musah manglede kvalitet, og det irriterede førstnævnte.

- Det er ikke godt nok. Vi skal arbejde mere på de der skift, siger Tazana Kamanga-Dyrbak, som var tydeligt frustreret.

Simon Hansen indledte stafetten for Danmark, og han tror på, at der er mere i vente fra danskerne i fremtiden.

- Muligheden for at komme i en finale var der, og vi greb ud efter den. Vi fortsætter fremad, og jeg tror, vi kommer til at chokere verden i fremtiden, siger Simon Hansen.

Jamaica var hurtigst af alle i tiden 37,82 sekunder og er sammen med Kina, Canada, Italien, Storbritannien, Tyskland, Ghana og Japan klar til finalen.

Kojo Musah har som den eneste af de danske løbere været i aktion tidligere under OL. Han var således med i 100-meterløbet.

Ved den lejlighed løb han den 29. bedste tid i det indledende heat. Det var dog ikke nok til avancement.