Atletik

Ida Karstoft misser VM-finalen

Ida Karstoft blev nummer fem i sit heat til semifinalen ved VM, og kommer dermed ikke til at løbe i finalen.

Den danske løber Ida Karstoft kvalificerer sig ikke til finalen i kvindernes 200-meter-løb ved VM i atletik, der foregår i den amerikanske delstat Oregon.

Den 26-årige dansker blev nummer fem i sit heat ved semifinalen natten til onsdag. Hun løb i tiden 22,84 sekunder.

Natten til tirsdag kvalificerede Karstoft sig til semifinalen ved at blive nummer tre i sit heat i den indledende runde, hvor hun løb i tiden 22,85 sekunder.

Men VM-drømmen stopper altså her for danskeren.

- Jeg kan ikke være andet end tilfreds. Det er min debut på 200 meter ved et internationalt mesterskab, og jeg når semifinalen og slutter midt i heatet. Jeg kan da kun være tilfreds, selvom jeg havde håbet på en dansk rekord (22,67 sekunder). Det blev ikke i dag. Jeg har heldigvis EM, hvor der måske kan komme en, siger Karstoft til TV 2 SPORT efter VM-semifialen.

Hurtig jamaicaner

Ved semifinalen kom hun i mål efter Shelly-Ann Fraser-Pryce fra Jamaica, Abby Steiner fra USA, Favour Ofili fra Nigeria og Gabriela Anahi Suarez fra Ecuador.

Jamaicaneren var den hurtigste i heatet og må også anses som en favorit i finalen, da hun vandt guld ved kvindernes 100-meter-løb i weekenden og løb i den næsthurtigste tid fordelt på alle tre semifinaleheats.

Karstoft kom i mål lidt over et sekund efter Fraser-Pryce, der tilbagelagde de 200 meter på 21,82 sekunder.

Semifinalen løbes i tre heats, og det er de to hurtigste fra hvert heat samt de to hurtigste derudover, der kvalificerer sig til finalen.

"Kopi" af 100-meter-finalen

I finalen, der løbes natten til torsdag, deltager tre jamaicanske løbere, to amerikanske, en schweizisk, en britisk og en nigeriansk løber.

Ved 100-meter-finalen i weekenden gik både guld, sølv og bronze til jamaicanske løbere.

Det var henholdsvis Shelly-Ann Fraser-Pryce, Shericka Jackson og Elaine Thompson-Herah, der vandt de medaljer.

De er alle tre repræsenteret i finalen på 200-meter-distancen.