Atletik

Karstoft blev starstruck, da verdensstjerne bad om hjælp

Den danske løber Ida Karstoft kom stjernen Shelly-Ann Fraser-Pryce til undsætning inden VM-semifinalen.

Selvom man selv er en profileret atlet, kan man godt blive forlegen, når man møder en stor stjerne fra sportens verden.

Det er den danske løber Ida Karstoft et glimrende eksempel på.

Før VM-semifinalen på 200 meter blev Karstofts forberedelser pludselig afbrudt af et velkendt ansigt. Verdensstjernen Shelly-Ann Fraser-Pryce havde brug for hjælp, og her blev danskeren hendes redning.

- Hun spurgte, om hun ikke måtte låne en af mine elastikker, som jeg havde siddende på hånden. Så jeg var lidt starstruck, da hun lige vendte sig om og spurgte, om hun måtte låne den, siger en storsmilende Ida Karstoft til TV 2 SPORT.

Danskeren sagde naturligvis ja til stjernens forespørgsel, og så kunne jamaicaneren ellers løbe den hurtigste semifinaletid hjem - med en dansk elastik i håret.

Efter løbet fandt hun frem til Karstoft igen og afleverede elastikken tilbage.

Fraser-Pryce har blandt andet vundet guld i 100 meter ved OL i 2008 og 2012 samt guld i 4 x 100 meter stafet i 2020. Derudover har hun ti VM-guldmedaljer fordelt på de to discipliner.

Kan ikke være andet end tilfreds

Karstoft blev selv nummer fem i semifinalen. Derfor missede hun finalen. Alligevel er hun ved godt mod.

- Jeg kan ikke være andet end tilfreds. Det er min debut på 200 meter ved et internationalt mesterskab, og jeg når semifinalen og slutter midt i heatet. Jeg kan da kun være tilfreds, selvom jeg havde håbet på en dansk rekord (22,67 sekunder). Det blev ikke i dag.

- Jeg har heldigvis et EM, hvor der måske kan komme en ny dansk rekord, siger Karstoft til TV 2 SPORT efter VM-semifinalen.

Se VM i atletik på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.