Atletik

Amerikaner smadrer verdensrekord - ekspert er rystet

Sydney McLaughlin slog natten til lørdag sin egen rekord i 400 meter hækkeløb med tiden 50,68 sekunder.

Amerikanske Sydney McLaughlin kunne natten til lørdag juble over både en guldmedalje og en ny verdensrekord VM i atletik i Oregon.

50,68 sekunder lød tiden på. Det er markant hurtigere end hendes tidligere verdensrekord, som lød på 51,41 sekunder.

- Jeg er rystet, og det er positivt. Det er SÅ hurtigt. Hold da op, hvor er det flot. Hun smadrer verdensrekorden. At slå en rekord på den skala med så meget, det er vanvittigt, siger TV 2 SPORTs atletikekspert Jens B. Christensen.

Den gamle rekord nåede kun at holde i en måned, før Sydney McLaughlin tog VM-guldet i 400 meter hækkeløb med den nye.

I selve finalen var der ikke meget konkurrence at spore. Den bare 22-årige stjerneløber kom over linjen med adskillige meter foran sølvvinderen Femke Bol fra Holland og landsmanden Dalilah Muhammad, som vandt bronze.

Det er sjette gang på tre år, at verdensrekorden i 400 meter hækkeløb er blevet slået. Inden da havde russiske Yulia Pechonkina rekorden i 16 år.

Dobbelttriumf for USA

McLaughlin var ikke den eneste amerikaner, som natten til lørdag gjorde flot figur.

Hendes landsmand Michael Norman tog guldmedaljen i herrernes 400 meter løb.

Det var en velkommen genoprejsning for den 24-årige amerikaner, som skuffede med en 5.-plads til OL i Tokyo i 2021. To år forinden måtte han desuden udgå i semifinalen i VM, da han fik en skade i låret.

Men natten til lørdag så det godt ud for amerikaneren, som kom i mål i tiden 44,29 sekunder. Sølvet gik til Kirani James fra Grenada, som løb de 400 meter på 44,48 sekunder. Britiske Matthew Hudson-Smith vandt bronze med en tid på 44,66.