Atletik

Dansk rekord ved VM

Kvinderne slog deres egen rekord fra OL i Tokyo, mens herrerne missede et skifte og dermed ikke gennemførte.

Det blev ikke til en finaleplads i 400 meter stafet for hverken de danske kvinder eller de danske mænd ved VM i atletik i USA.

Kvindeholdet, som består af Mette Graversgaard, Mathilde U. Kramer, Astrid Glenner-Frandsen og Ida Karstoft samt reserverne Emma Beiter Bomme og Line Holm, kunne dog glæde sig over en dansk rekord, selvom kun Ecuador og Irland var langsommere ud af de i alt 16 hold.

43,46 sekunder tog det danskerne at komme i mål natten til lørdag dansk tid.

Således slog det kvindelige stafetlandshold sin egen rekord fra OL Tokyo i 2021 på 43,51 sekunder.

- I første omgang var målet dansk rekord, så det er selvfølgelig fedt, at vi går ind og gør det her. Vi havde selvfølgelig håbet, at det kunne række til en finale, men det må vi gøre til EM, siger Astrid Glenner-Frandsen til TV 2 SPORT.

- Det er megafedt at komme herfra med en dansk rekord. Det giver god selvtillid til fremadrettet at gøre det endnu bedre, så vi forhåbentlig kan komme nærmere de store nationer på sigt, tilføjer Mette Graversgaard.

De danske kvinder løb i heat 2, som blev vundet af USA. Sidste amerikanske kvinde kom i mål knap to sekunder før sidste dansker, og USA kunne notere sig for en tid på 41,56 sekunder.

Også Spanien, Nigeria, Italien og Schweiz kom videre til finalen fra heat 2.

I heat 1 var det Storbritannien, som vandt. De britiske kvinder formåede at løbe distancen på 41,99 sekunder. Også Jamaica og Tyskland kvalificerede sig til finalen.

Herrerne kiksede et skift

Heller ikke de danske stafetherrer bestående af Simon Hansen, Frederik Schou-Nielsen, Tobias Larsen og Kojo Musah klarede sig natten til lørdag dansk tid videre til finalen i 4 x 100 meter.

De danske herrer fik en såkaldt DNF - did not finish - efter at skiftet mellem første og anden løber ikke blev gennemført.

Danskernes heat, heat 2, blev vundet af Frankrig, der kom ind i tiden 38,09 sekunder. På andenpladsen fulgte Canada i tiden 38,10 sekunder, mens Sydafrika tog tredjepladsen med en tid på 38,31 sekunder.

Også Jamaica og Brasilien kvalificerede sig fra heat 2 til finalen, der finder sted tidligt søndag morgen dansk tid.

Heat 1 blev som ventet vundet af favoritterne fra USA, der løb distancen i tiden 37,87 sekunder.

Også Storbritannien og Ghana kvalificerede sig til mændenes finale.

Kvindernes finale afvikles søndag klokken 04.30 dansk tid, mens herrernes finale løber af stablen klokken 04.50.