Historisk dansk EM-medalje i atletik

Ida Karstoft løb sig til bronze i kvindernes 200-meter-finale ved EM i atletik i tyske München.

Den danske sprinter Ida Karstoft har sikret Danmark en historisk EM-medalje i atletik.

Hun er således den første kvindelige atletikudøver med dansk statsborgerskab til at vinde en EM-medalje på en sprintdistance.

Medaljen blev vundet på det olympiske stadion i tyske München fredag aften, hvor Ida Karstoft blev nummer tre. Hun løb de 200 meter i tiden 22,72 sekunder.

Mujinga Kambundji fra Schweiz vandt EM-guld i tiden 22,32 sekunder, og forhåndsfavoritten Dina Asher-Smith tog sig af EM-sølvet. Briten krydsede målstregen i tiden 22,43 sekunder.

- Det er så overvældende. Jeg har være emotionel hele dagen, siger Ida Karstoft til DR.

- Jeg er mundlam. Det er de første mesterskaber, jeg er med til, og nu står jeg med en medalje. Efter år med skader, som har ødelagt indendørs- og udendørssæsoner, står jeg her, og det er kæmpestort.

Den blot fjerde danske EM-medalje i atletik på kvindesiden

Det er blot fjerde gang i historien, at Danmark henter en EM-medalje i atletik på kvindesiden.

I 2016 vandt Sara Slott Petersen EM-guld i 400 meter hæk, i 1969 vandt Anneliese Damm Olesen EM-sølv på 800-meter-distancen, og i 1946 vandt Anne Iversen EM-bronze i højdespring.

2022 har været et helt suverænt år for Ida Karstoft. Tidligere på året vandt hun Diamond League-stævnet i Oslo og har desuden slået den danske rekord, som i skrivende stund er 22,67 sekunder, ti gange på otte måneder.