Atletik

Svensk fænomen jubler: - Nu har jeg vundet næsten alt i atletik

Svenskeren Armand Duplantis slog mesterskabsrekord, da han vandt EM-guld i stangspring.

Den svenske atletikstjerne Armand Duplantis vandt lørdag aften suverænt EM-guld i stangspring.

Han satte tilmed mesterskabsrekord, da han overbevisende kom over højden 6,06 meter.

Derefter var spørgsmålet så, om han også ville gå efter at forbedre sin egen verdensrekord, som han senest forbedrede ved VM tidligere på sommeren med højden 6,21 meter. Han valgte dog ikke at prøve i denne omgang.

Tyske Bo Kanda Lita Baehre snuppede sølv med højden 5,85 meter, mens norske Pål Haugen Lillefosse tog bronze med 5,75.

En sjov oplevelse

22-årige Duplantis er også forsvarende verdensmester og OL-guldvinder. Han vandt også EM-guld i 2018, og den titel forsvarede han altså på flot vis.

- Det betyder meget for mig. Nu har jeg vundet næsten alt i atletik. Det var første gang, at jeg var regerende mester ved et mesterskab. Det var en sjov og ny oplevelse. Jeg føler mig meget motiveret for fremtiden, siger Duplantis til den svenske tv-kanal SVT.

Han følte ikke behov for at gå efter en ny verdensrekord.

- Jeg kan ikke klage. Det vigtigste var at få guldet med hjem, og efter det ville jeg slå min mesterskabsrekord, som jeg gjorde i 2018. Så var arbejdet udført, kan man sige.