Atletik

Dansk atletikstjerne indrømmer at have indtaget forbudt stof

Abdi Ulad har ikke ønsket en analyse af B-prøven og er klar til at tage den straf, som Dopingnævnet giver ham.

På valgdagen har den danske atletikudøver Abdi Ulad valgt at dele nyheden om, at han lige nu er udelukket fra al træning og konkurrence.

Det skyldes, at han har indtaget stoffet Trimetazidin, som er på Anti Doping Danmarks dopingliste.

Det oplyser Abdi Ulad selv i et opslag på Facebook. Over for TV 2 SPORT bekræfter Anti Doping Danmark, at der er en igangværende sag.

Hvad er Trimetazidin?

Trimetazidin er et præparat, der bruges til hjertepatienter. Det giver hjertemuskulaturen mere ilt, så hjertet kan arbejde bedre. Det var samme stof, som den russiske kunstskøjteløber Kamila Valieva blev testet positiv for før vinter-OL i Beijing.

Kilde: Ritzau.

I opslaget, som Ulad indleder med et "undskyld!", skriver han, at han har slugt en pille indeholdende det forbudte stof for at få det bedre. Ikke for at blive bedre.

- Timerne efter, at jeg havde indtaget pillen, fik tankerne frit spil, og det gik op for mig, hvilken forfærdelig situation jeg havde sat mig selv i.

- Jeg blev hvirvlet ind i et modstridende tankemylder om at melde mig selv, indvie mine nærmeste, men jeg endte med at glide over i en apatisk tilstand, hvor jeg ikke magtede at gøre noget, men udelukkende desperat kæmpede for at holde facaden, så ingen opdagede, hvor langt ude jeg var, skriver 31-årige Abdi Ulad.

Lod sig teste, da Anti Doping Danmark bankede på døren

To dage efter at have slugt pillen bankede Anti Doping Danmark på døren for at gennemføre en rutinemæssig kontrol. Ulad valgte at åbne døren og lade sig teste.

A-prøven var positiv.

Han har ikke ønsket en analyse af B-prøven, fordi han ved, at han har forbrudt sig mod loven. Han er derfor klar til at tage den straf, som Dopingnævnet under Danmarks Idrætsforbund (DIF) giver ham, skriver han videre.

Slutteligt oplyser Abdi Ulad, at han ikke har yderligere kommentarer.

Abdi Ulad er en af Danmarks bedste langdistanceløbere. Han deltog ved OL i både 2016 og 2021. I Tokyo sidste år blev han nummer 23 i maratonløbet. I Rio fem år tidligere blev han nummer 35.