Atletik

Olympisk guldvinder overlever flystyrt

Alle ombord på det lille fly overlevede og slap med mindre skader.

Kenyanske David Rudisha har overlevet et flystyrt.

Den dobbelte olympiske mester i 800 meter løb var på vej hjem fra en sportsbegivenhed sammen med fem andre, da flyet styrtede ned i det sydøstlige Kenya.

- Alt var godt de første syv til otte minutter af flyveturen, men pludselig blev motoren helt stille, har Rudisha fortalt til Daily Nation.

Han tilføjer, at piloten forsøgte at lande flyet, da den ene vinge ramte et træ. Herefter begyndte flyet at rotere, inden det landede i klippelandet.

Ulykken indtraf i weekenden.

Trods den hårde landing slap alle ombord med livet i behold.

- Vi kom alle ud i live med nogle mindre skader, der blev behandlet, før alle på nær én kunne lade sig udskrive fra hospitalet, siger Rudisha.

Overlevede alvorligt biluheld

Det er ikke første gang, at David Rudisha er involveret i en alvorlig ulykke.

I august 2019 kørte Rudisha sammen med en bus i Kenya. Også her slap kenyaneren nådigt.

- Lørdag aften omkring 22:30 overlevede jeg en tragisk trafikulykke ved Keroka på vej hjem til Kilgoris efter et frontalt sammenstød med en bus, der kørte på Kisii Nairobi-ruten. Jeg har det fint uden skader! Tak for jeres bønner, skrev Rudisha på sin Twitter efter uheldet.

En stor mester

33-årige David Rudisha er verdensrekordholder i 800 meter løb.

Den fabelagtige tid lyder på 1.40.91 og blev sat ved OL i London, 2012, hvor Rudisha vandt guld. Det gjorde han også fire år senere ved OL i Rio.

Foruden de to gange olympisk guld blev Rudisha verdensmester i både 2011 og 2015. Han har også vundet Diamond League – ligeledes to gange.

Officielt er han endnu ikke gået på pension, men Rudisha har ikke deltaget i et løb siden 2017.