Atletik

87 millioner kroner forsvundet fra Usain Bolts konto

Et investeringsselskab undersøges af jamaicanske myndigheder, efter Usain Bolts konto er lænset for næsten hele det indestående beløb.

Usain Bolts formue har pludselig lidt et usædvanligt dyk, der får den tidligere topsprinters advokater til at true med civile straffesager.

Bolt skulle således have mistet minimum 12,7 millioner dollars – over 87 millioner kroner. Tilbage på hans konto står 12.000 dollars – lidt over 82.000 kroner.

Det skriver nyhedsbureauet AP, der er i besiddelse af et brev, som Bolts advokater har sendt til investeringsvirksomheden Stocks & Securities Limited.

- Hvis dette er sandt, hvilket vi håber, det ikke er, er der begået en alvorlig handling af svindel eller tyveri – eller en kombination af begge dele, skriver advokaterne.

Stocks & Securities Limited har ikke svaret på AP’s henvendelser, men på sin hjemmeside toner en besked frem som et pop up-vindue. Her henviser SSL til Jamaica’s Financial Services Commission, der undersøger virksomheden i øjeblikket.

Usain Bolt, der har vundet otte OL-guldmedaljer på de korte løbedistancer, har ikke kommenteret sagen direkte. På Instagram og Twitter har han dog delt et helt sort billede sammen med en bid af teksten fra sin sang ’Cryptic World’.

- “In a World of Lies….Where is the Truth? (I en verden af løgne – hvad er sandheden?)

- The History Evil….What is the Root?…MONEY (I ondskabens historie – hvad er roden? Penge)

Ifølge AP har den jamaicanske finansminister, Nigel Clarke, derimod kommenteret sagen, hvor Bolt angiveligt ikke er det eneste offer.

- Det er fristende at tvivle på vores finansielle institutioner, men jeg beder jer om ikke at male et billede af en hårdtarbejdende branche med en pensel af få, uærlige individer, siger han.

Usain Bolt indstillede sin karriere i 2017. Han er stadig noteret som verdens hurtigste mand på både 100 og 200 meter.