Atletik

Graversgaard misser akkurat EM-medalje trods dansk rekord

En hundrededel af et sekund skilte søndag Mette Graversgaard fra en medalje ved indendørs-EM i atletik.

Mette Graversgaard satte for tredje løb i træk dansk rekord, men sluttede som nummer fire, da hun søndag aften løb finale i 60 meter hækkeløb ved indendørs-EM i atletik i Istanbul.

Danskeren kom i mål i tiden 7,92 sekunder, og det var en forbedring af den danske rekord på to hundrededele.

Samtidigt var det bare én hundreddel fra Ditaji Kambundji fra Schweiz tredjepladsen. Finske Reeta Hurske tog i tiden 7,79 sekunder guldet foran hollandske Nadine Visser.

Selv om det givetvis vil være en stor skuffelse, så kan Graversgaard, når hun får lidt afstand, se tilbage på et par forrygende dage i Istanbul.

Lørdag forbedrede hun sin egen nationsrekord ved at tilbagelægge de 60 meter på 7,96 sekunder. Det lød forinden på 8 sekunder rent.

Og søndag morgen var hun yderligere en smule hurtigere, da hun løb distancen på 7,94 sekunder i sin semifinale.

Også landsmanden Mathilde Heltbech var med i de indledende heats, men hendes tid på 8,15 sekunder var ikke god nok til en semifinaleplads.

Mette Graversgaard var den sidste dansker, der var i aktion ved indendørs-EM. Mesterskabet i den tyrkiske storby slutter søndag.

Det blev ikke til danske medaljer i denne omgang. Det er tredje indendørs-EM i træk uden dansk medalje. 800-meterløberen Andreas Bubes sølvmedalje fra 2017 er den seneste danske medaljetager.

Med til historien hører, at sprinteren Ida Karstoft, der i august tog bronze på 200 meter ved udendørs-EM, ikke var med i Istanbul, da hun har droppet indendørssæsonen for at pleje en dårlig akillessene.