Badminton

Badminton-formand: Spillerne kan misse OL i konflikt

Fem af landets bedste badmintonspillere kommer ikke til at repræsentere Danmark ved det forestående Surdiman Cup.

En sponsorstrid har nemlig fået Badminton Danmark til at smide Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen af landsholdet få uger før turneringen.

- Det værste er sådan set, at spillerne ikke har vist nogen vilje til at bringe deres ulovlige kontrakter til ophør, siger Badminton Danmarks formand, René Toft, til TV 2 SPORT.

- De fem spillere har alle en personlig kontrakt. Den er i decideret modstrid med den kollektive aftale, som vi har med hver enkelt spiller. De har skrevet under på, at de lever op til vores kollektive aftale, som vi har indgået med Spillerforeningen.

De fem spillere er sponsoreret af småkagefirmaet Kjeldsens, mens forbundet har indgået en aftale med konkurrenten Danisa under VM for hold: Surdiman Cup.

- Indtil i går har vi forsøgt at finde et kompromis, så vi midlertidigt kunne løse problemet omkring Sudirman Cup-sponsoratet, som er et enkeltstående sponsorat. Det følger kun landsholdet i den uge, de spiller ude i Kina, siger René Toft.

Camilla Rytter Juhl har fortalt TV 2 SPORT, at de fem spillere fremlagde et kompromis for forbundet. Det var dog ikke godt nok for René Toft.

- Spiller kom tyve minutter i deadline med et tilbud, hvor de ville kompensere med et beløb mod, at de spillede med blank bluse - altså uden sponsor på.

- Vi kan da ikke sælge et Surdiman Cup-hold til en sponsor, hvis han så skal tage ud til Kina og promovere sit produkt og så står halvdelen (af spillerne, red.) med en blank trøje. Det holder jo ikke, siger han.

I stedet kan formanden nu se frem til at stille med mange af landets næstbedste spillere, men det gør ham ikke noget.

- Jeg kan næsten vende den om og spørge: Har vi råd til at lade være med at gøre det på den lange bane? Det her er meget, meget kortsigtet. Der vil være spillere, der står i kø for at komme på landsholdet de kommende 20 år. Vi kan ikke lægge os fladt ned for en lille del af spillertruppen, for hvad er så det næste?

- Vi har sandt for dyden svært nok ved at få indtægter nok til at vi både kan få dagligdagen til at hænge sammen.

- Vi er himmelhenrykte for aftalen, der allerede har ført til, at vi også har nogle andre aftaler, der ikke kun berører spillere, men også Denmark Open og vores trænergruppe, siger René Toft.

Hvis de fem spillere skal vende tilbage til landsholdet, har formanden ét enkelt krav:

- De skal bare se at få orden i deres sager. De skal bare få lavet deres personlige kontrakter, så der ikke er noget, der hindrer dem i at være med, siger han men udelukker ikke, at spillerne kan misse OL i Rio i 2016 som følge af konflikten.

- Kommer tingene i orden, er alt jo i spil.

Hvad hvis det ikke sker?

- Så er det utænkeligt, at vi udtager dem, siger formanden for Badminton Danmark.