Badminton

Badminton-sponsorer skyder skylden på hinanden

Småkagevirksomhederne Danisa og Kjeldsens er havnet midt i den store badmintonkonflikt.

På den ene side står Kelsen Group med mærket Kjeldsens, der er sponsor for de fem spillere, som er smidt ud af forbundet.

På den anden side står Danish Speciality Foods (DSF), der står bag mærket Danisa, der er sponsor for Badminton Danmark og landsholdet.

De fem spillere - Carsten Mogensen, Mathias Boe, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Joachim Fischer - skrev for mere end to år siden en kontrakt med Kjeldsens, hvori de blandt andet skrev under på, at de ikke vil reklamere for et konkurrerende firma. Det blev de så alligevel stillet i udsigt, da Badminton Danmark skrev et sponsorat med Danisa, som spillerne så skulle spille med på tøjet under blandt andet hold-VM i Kina.

- Det er en meget uheldig situation. Der var ikke nogen af os, der havde fantasi til at tro, at det kunne ske. Vi har lavet den aftale med spillerne for længe siden, og vi har investeret mange penge i den aftale. Vi kan slet ikke se, at det er os, der skal løse det, siger administrerende direktør i Kelsen Group, Brian Rønsholdt, til TV 2 SPORT.

Heller ikke hos den nye sponsor DSF, der i forvejen er sponsor for blandt andre Jan Ø. Jørgensen, er man klar til at gøre noget aktivt for at løse konflikten. Her mener man nemlig, at det er lige præcis Kelsen, der skal og kan sørge for det.

- Vi har indgået en aftale med Badminton Danmark om et sponsorat til VM for hold. Vi kan ikke gøre noget aktivt i sagen. For mig at se, der er det en sag mellem spillerne og Kelsens, siger Erik Bresling, der er direktør i Danish Speciality Foods.

Men den køber de ikke hos Kelsen. Her er fronten trukket hårdt op mod konkurrenten, som de i forvejen ligger i retssag mod omkring kopiering af produkter på det asiatiske marked.

- Danisa er det vi kalder kopister. De er ejet af et indonesisk firma, der forsøger at bevise over for kineserne, at de er fra Danmark. De har købt en lille forretning i Nordjylland, der stort set ikke har nogen aktiviteter. Vi har jo tegnet vores kontrakter med spillerne langt tidligere, så jeg kan kun se det som om, at Danisa vil forsøge at pynte sig med lånte fjer. Moralsk set er det en kæmpe udfordring. Du vil aldrig se Carlsberg og Heineken have den samme spiller, siger Brian Rønsholdt fra Kelsen.

- Hvis samtlige spillere på landsholdet havde sponsorer fra hver sin branche, så var det jo nærmest umuligt at finde en sponsor til landsholdet, lyder det omvendt fra Erik Bresling.

Dermed ser det ikke ud til, at forsoningen kommer med hjælp fra de to sponsorer, og Kjeldsens har da heller ikke tænkt sig at ændre på de kontrakter, som de har skrevet med de fem doublespillere.

- At forbundet (Badminton Danmark, red.) går ind og laver en aftale med vores største konkurrenter, kan jeg kun se som, at Danisa forsøger at overtage vores plads. Samtidig vil forbundet tvinge spillerne til at ophæve vores aftale. Det vil være at tage brødet ud af munden på dem, siger Brian Rønsholdt.

De fem spillere, der nu ikke længere er en del af Badminton Danmark, forsøgte at købe sig fri af landsholds-forpligtelserne med Danisa, men den løsning blev ikke accepteret af forbundet.