Badminton

Badmintonspillere ærgrer sig: Håber, vi stiller med det rigtige landshold en dag

Gense en ophedet debat imellem Mathias Boe og formand René Toft fra 'Mellem Linjerne' på TV 2 Play.

Konflikten i dansk badminton blev i går stadfæstet under finalen ved hold-DM, hvor fire af de fem spillere var repræsenteret. Carsten Mogensen og Joachim Fischer repræsenterede det tabende hold, Skovshoved, mens Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen stillede op i Greve-spilletøj. Men ingen af dem har udsigt til at stille op i rødt og hvidt på landsholdet.

- Det er lidt svært at se lige nu, hvad løsningen kan være, men vi må i tænkeboks og se, om vi ikke kan finde ud af noget, for vi vil jo gerne repræsentere Danmark. Det er her vi kommer fra og det er det, vi elsker at gøre, siger Kamilla Rytter Juhl til TV 2 SPORT.

For Joachim Fischer kan konflikten betyde, at han har repræsenteret Danmark for sidste i landsholdsregi. Han er nemlig ikke overbevist om, at den rigtige løsning dukker op i tide.

- Jeg håber det for badmintonen generelt og alle de mennesker, der følger badminton. På den måde håber jeg da, hvis jeg så det ude fra og ikke med mine egne øjne. Så på den måde håber jeg på det, for der er ingen, der er tjent med det. Det er vi spillere ikke, og det er forbundet ikke. Jeg synes, der har været stor opbakning generelt på det her. Så jeg håber, at vi stiller det rigtige landshold en dag, siger 36-årige Joachim Fischer til TV 2 SPORT og tilføjer:'

- Tid heler, men tiden er imod mig.

Næste gang, der sendes badmintonspillere ud i nationens tjeneste, er til hold-VM i Kina, der begynder om lidt over to uger. Her er de fem spillere – inklusiv Fischer og Rytter Juhl – ikke med. Det samme kan blive tilfældet for det individuelle VM, der spilles i august i den indonesiske hovedstad Jakarta, ligesom OL næste sommer.

- Jeg brænder meget for at spille for Danmark. Jeg vil selvfølgelig ikke spille under alle mulige vilkår, som jeg ikke er tilfreds med. Så det skal selvfølgelig gå op i en højere enhed, for at jeg skal tilbage og spille for Danmark, siger Kamilla Rytter Juhl.

- Der er jo koldt luft mellem os lige nu, og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt. Vi skulle helst arbejde sammen om at vinde en masse medaljer til Danmark. Så forholdet er desværre ikke så godt, som det burde være, siger Rytter Juhl.

Badminton Danmark har frem til hold-VM valgt at udtage seks andre spillere, der skal erstatte Kamilla Rytter Juhl, Christinna Pedersen, Joachim Fischer, Carsten Mogensen og Mathias Boe. Alle fem spillere var oprindeligt en del af landsholdstruppen.