Badminton

Bekræftet: DIF udtager badmintonduo trods konflikt

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har udtaget badmintonspillerne Carsten Mogensen og Mathias Boe til European Games i juni.

Det sker på trods af, at de to spillere står midt i en konflikt med Badminton Danmark, der har smidt spillerne af landsholdet som følge af den såkaldte småkagekonflikt.

Men indstillingen til European Games var allerede lavet, før konflikten brød ud, og eftersom der stadig er forhandlinger mellem Badminton Danmark og spillerne, har førstnævnte ikke set nogen grund til at ændre i indstillingen.

- Vi indstillede de to spillere, inden vi gik i konflikt, og så har vi sidenhen bekræftet over for DIF, at vi fastholder den indstilling, fordi vi er i forhandlinger, som, vi håber på, kan føre til, at spillerne kommer tilbage i folden, siger Badminton Danmarks sportschef Finn Trærup-Hansen.

- Så der er ingen grund til for os at lukke den på forhånd, tilføjer han.

Konflikten, som Boe og Mogensen er en del af, handler om, at fem badmintonprofiler er kommet i klemme, efter badmintonforbundet har indgået en sponsoraftale med småkageproducenten Danisa.

De fem spillere - Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen- har alle individuelle sponsoraftaler med det konkurrerende firma, Kjeldsen Cookies.

Der er opstået problemer, fordi spillerne har skrevet under på, at de ikke må reklamere for en konkurrent, og det er, hvad forbundet kræver, hvis spillerne skal være en del af landsholdet.

De fem spillere er droppet til det forestående Sudirman Cup af Badminton Danmark, men nu skal Boe og Mogensen altså med til Baku - udtaget af DIF.

DIF offentliggjorde mandag navnene på de 63 atleter, der skal repræsentere Danmark til European Games i Baku - en debut på et europæisk for-OL - året før legene i Rio.