Guld til Danmark: Boe og Mogensen udraderer russere i finalen

Det danske herredoublepar Mathias Boe og Carsten Mogensen har vundet guld i Baku, efter de mildest talt smadrede russiske Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov i finalen.

De første danske guldvindere ved det første European Games blev altså Boe og Mogensen. Og de danske storfavoritter hev da også det ædle metal hjem ret hurtigt. Første sæt vandt danskerne nemlig 21-8.

Især Mathias Boe var godt spillende foran nettet, hvor han virkelig udfordrede russerne, som ellers har spillet fremragende i kampene indtil videre.

I andet sæt var danskerne aldrig rigtig udfordret, men i de lavere point skiftedes de to par om at udligne. Men den danske herredouble fik lynhurtigt fat i defensiven, og det efterlod et par irriterede russere.

Mathias Boe og Carsten Mogensen formåede at skille verdens nummer 11 helt fra hinanden. De vandt andet sæt 21-13.

Og det at vinde den første danske guldmedalje i Baku, lyder da heller ikke helt skævt.

- Det lyder sgu meget godt. Det er jo ikke en af de største titler, vi har vundet, men det var en af de vigtigste for os. Vi går efter at sætte mange titler på CV’et og få mange erfaringer, og selvom det ikke var den største, så var vi meget stolte over at være de første, siger Carsten Mogensen til TV 2 SPORT.

Se interviewet med guldvinderne her: 

Boe og Mogensen efter sejr: Nu står den på champagne

- Taget turneringens størrelse i betragtning betyder det mere for mig, end man skulle tro. Men når der står, det er det første European Games, og man stiller op som storfavorit, kan man næsten kun skuffe. Det gjorde vi ikke. Vi formår at vinde og stille russerne til vægs. Det er jeg meget stolt af, siger Mathias Boe.

Se hvordan kampen forløb herunder: