European Games

Kjærsfeldt klar til finalen ved European Games

Se European Games på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Danske Line Kjærsfeldt spillede lørdag morgen semifinale i damesingle i badminton ved European Games.

Kjærsfeldt er seedet, som nummer to i hele turneringen og hendes bulgarske modstander Petya Nedelcheva som nummer tre.

Der var derfor lagt i kakkelovnen til en tæt og spændende dyst. Og det blev det – i hvert fald i første sæt.

I første sæt fulgtes de to singlespillere godt ad, og de blev ved med skiftevis at være i førerposition. Danskeren havde dog et lille overtag og det resulterede i, at hun hentede første sæt hjem med 21-18.

I andet sæt fortsatte overtaget og Line Kjærsfeldt satte turbo på. Danskeren kom foran med 7-1, og det begyndte at lugte lidt af en finaleplads. Hun udbyggede yderligere føringen til 10-4 og derfra formåede hun fortsat at holde sin bulgarske modstander bag sig.  

Line Kjærsfeldt vandt andet sæt sikkert med 21-14 og er nu finaleklar.

Hovedpersonen selv var da også glad for at sikre sig finalepladsen ovenpå en, på papiret, svær kamp.

- Jeg er så glad. Det er helt vildt. Det var noget, jeg havde håbet på hjemmefra, og så at jeg har spillet så godt gennem hele turneringen, det er jeg så glad for. Det er helt vildt fedt

- Jeg vidste godt, at det ville blive en rigtig svær kamp i dag, men jeg holder bare hovedet koldt, også selvom hun formår at komme lidt i gang i andet sæt ,hvor jeg kommer foran. Det er jeg så glad for. Jeg spiller rigtig godt i dag.

Danskerens gode præstationer ved European Games giver også optimisme frem mod finalen.

- Jeg skal bare tage alt, jeg har gjort i denne uge med ind til finalen, og så skal jeg finde det gode spil frem. Så er jeg sikker på, at lige meget hvem jeg skal møde, så vil jeg gøre alt for at vinde den guldmedalje, siger Line Kjærsfeldt til TV2 SPORT.

Danskeren står overfor belgiske Lianne Tan i finalen, som spilles søndag. 

Finalen i damesingle kan ses på TV2 SPORT i morgen direkte fra kl.08.55.

Line Højmark Kjærsfeldt

 • Født: 20. april, 1994
 • Disciplin: Damesingle
 • Klub: Værløse Badminton
 • Træner: Per-Henrik Croona
 • Begyndte med sin idræt: som 8-årig, 2002
 • Største præstationer
 • Dansk mester, 2015
 • Europamester for mixed hold, 2015
 • Europamester kvinder hold, 2014
 • Europe Junior mester i mixed, 2010
 • Bronze ved junior verdensmesterskabet, 2010