Badminton

DIF om Viktor Axelsen-sag: Det virker vanvittigt

Danmarks Idrætsforbund er overrasket over, at Viktor Axelsen i to omgange har modtaget trusler på livet.

Den 21-årige badmintonspiller har både ved All England og ved VM i Indonesien modtaget dødstrusler. Trusler der ifølge ekspert og journalist, Declan Hill, meget vel kan relatere til matchfixing.

Og er det tilfældet, så er det noget, som Dansk Idrætsforbund er rystet over.

- Kan det her linkes til matchfixing, så er det en vanvittig sag. Det er en ny udvikling for os, at man i stedet for at gå direkte efter et bestemt resultat, går efter at gøre spillerne utrygge. Det er mere sofistikeret, end det vi tidligere har set, siger Poul Broberg, Idrætspolitisk Chef i DIF til TV 2 SPORT.

Tidligere har der i badmintonsporten været eksempler på, hvordan også de allerbedste spillere er blevet tilbudt penge for at tabe bestemte kampe eller sæt. Derudover er der også eksempler på spillere, der er blevet truet til at tabe med vilje.

Men trusler som kommer under en turnering og som ikke er rettet mod bestemte kampe er nyt for Dansk Idrætsforbund. Derfor vil foreningen nu tage fat i Viktor Axelsen for at få en uddybende forklaring fra ham og forsøge at blive klogere på, hvor truslerne er kommet fra.

Dernæst vil de også tage kontakt til Poul-Erik Høyer og Thomas Lund, der er henholdsvis præsident og generalsekretær i det Internationale Badmintonforbund.  

- Når det er på så højt et niveau, så har badminton et problem. I andre sportsgrene er det jo tit langt ned i rækkerne, at sådanne ting forgår, men i badminton ser det ud til, at der også er urent trav i forbindelse med de bedste præsentationer. Og det må vi tage en dialog om, siger Poul Broberg.