Badminton

DIF om Viktor Axelsen-sag: Det virker vanvittigt

Danmarks IdrÊtsforbund er overrasket over, at Viktor Axelsen i to omgange har modtaget trusler pÄ livet.

Den 21-Ă„rige badmintonspiller har bĂ„de ved All England og ved VM i Indonesien modtaget dĂždstrusler. Trusler der ifĂžlge ekspert og journalist, Declan Hill, meget vel kan relatere til matchfixing.

Og er det tilfÊldet, sÄ er det noget, som Dansk IdrÊtsforbund er rystet over.

- Kan det her linkes til matchfixing, sÄ er det en vanvittig sag. Det er en ny udvikling for os, at man i stedet for at gÄ direkte efter et bestemt resultat, gÄr efter at gÞre spillerne utrygge. Det er mere sofistikeret, end det vi tidligere har set, siger Poul Broberg, IdrÊtspolitisk Chef i DIF til TV 2 SPORT.

Tidligere har der i badmintonsporten vÊret eksempler pÄ, hvordan ogsÄ de allerbedste spillere er blevet tilbudt penge for at tabe bestemte kampe eller sÊt. Derudover er der ogsÄ eksempler pÄ spillere, der er blevet truet til at tabe med vilje.

Men trusler som kommer under en turnering og som ikke er rettet mod bestemte kampe er nyt for Dansk IdrÊtsforbund. Derfor vil foreningen nu tage fat i Viktor Axelsen for at fÄ en uddybende forklaring fra ham og forsÞge at blive klogere pÄ, hvor truslerne er kommet fra.

DernĂŠst vil de ogsĂ„ tage kontakt til Poul-Erik HĂžyer og Thomas Lund, der er henholdsvis prĂŠsident og generalsekretĂŠr i det Internationale Badmintonforbund.  

- NĂ„r det er pĂ„ sĂ„ hĂžjt et niveau, sĂ„ har badminton et problem. I andre sportsgrene er det jo tit langt ned i rĂŠkkerne, at sĂ„danne ting forgĂ„r, men i badminton ser det ud til, at der ogsĂ„ er urent trav i forbindelse med de bedste prĂŠsentationer. Og det mĂ„ vi tage en dialog om, siger Poul Broberg.