Badminton

Rivalisering, kærlighed og fælles drøm: Antonsen-brødre stormer frem

Anders Antonsen (tv) og storebror Kasper Antonsen er to af Danmarks største badmintontalenter. Scanpix / Scanpix

To århusianske badmintonbrødre har fulgt hinanden gennem hele karrieren. Nu bliver de snart forenet i København til kampen om at blive verdens bedste.

Kasper Antonsen

  • Født: 13. april 1994 (21 år)
  • Barndomsklub: Aarhus AB
  • Ligger nummer 73 på verdensranglisten i herredouble med Niclas Nøhr
  • Ligger nummer 74 på verdensranglisten i mixdouble med Amanda Madsen

Se EM for herre- og damehold direkte på TV 2 PLAY 20.-21. februar

Lad os begynde med det efternavn, som meget vel kan gå hen at blive synonym med dansk badmintonsucces. Navnet er Antonsen. Det er knyttet til brødreparret med fornavnene Kasper og Anders.

De er vokset op med en solid jysk badmintonopdragelse. Deres far har været halinspektør i badmintonklubben Aarhus AB, siden de var helt små. Og muligheden for at spille badminton når lysten meldte sig, har de udnyttet lige siden

- Det har jo været praktisk, at vi kan træne sammen. Hvis vi ikke havde andre at træne med, så var det bare os to. Så der var hele tiden træningsmuligheder, siger Anders Antonsen, der med sine 18 år er den yngste af brødrene.

Anders Antonsen

  • Født: 27. april 1997 (18 år)
  • Barndomsklub: Aarhus AB
  • Årets komet i 2014
  • Ligger nummer 96 på verdensranglisten i herresingle

I sommeren sidste år flyttede 21-årige Kasper til København og begyndte at træne med på landsholdstræningen i Brøndby.

Inden længe bliver hverdagen den samme for Anders, der stadig bor i Aarhus, selvom han også jævnligt træner med landets allerbedste badmintonspillere i Brøndby.

De er to af Danmarks største badmintontalenter, men selvom de under hinanden den størst mulige succes, så begyndte badmintonbrødrene som helt almindelige brødre gør. De konkurrerede konstant mod hinanden og hadede at tabe. I dag spiller Anders single, mens Kasper gør sig i double. Men sådan var det ikke tilbage i de tidlige ungdomsår.

- Vi har altid haft konkurrencer og holdt hinanden i ilden, siger Anders.

- Jeg tror aldrig, jeg har tabt til dig i en single, svarer Kasper.

- Jeg kan huske et seniorklubmesterskab i AB, hvor jeg var foran med 19-14 – og havde vundet første sæt – mod Kasper. Jeg skulle bare lukke kampen, men så ender jeg med at tabe. Der satte jeg mig helt ind i bagest i hallens redskabsskur og var rasende, siger Anders med en ærgrelse, som var det i går, slaget havde stået.

- Det er sjældent, vi har færdiggjort en kamp, tilføjer Kasper.

- Jeg er glad for, at vi ikke spiller samme kategori længere. Det havde nok været mere anspændt, hvis vi spillede samme kategori. Det er bare fedt, at vi har stået og spillet sammen, siden vi var helt små nede i AB, siger Kasper.

Drømmen er at spille Thomas Cup sammen

Anders Antonsen er ganske vist den yngste af de to, men det er også ham, der indtil videre har trukket de største overskrifter. Han er da også en anelse mere frembrusende end sin tre år ældre storebror. Anders blev i 2014 kåret som årets komet i dansk badminton, og sidste år vandt han en række europæiske turneringer.

Men Kasper Antonsen har en solid tro på, at både han og Anders bliver succesfulde badmintonspillere, der når helt til tops i hver sin kategori. Allerede nu har han overvejet muligheden for på et tidspunkt at repræsentere Danmark sammen med sin bror til Thomas Cup, der er VM for herrehold.

- Det har jeg tænkt over mange gange. Det ville være fuldstændig vanvittigt at stå til en Thomas Cup kamp i Indonesien på samme hold. Det vil være noget af det vildeste. Det vil jeg virkelig gerne prøve, siger Kasper Antonsen.

De tidligere så rivaliserende brødre hjælper nu hinanden så godt som muligt. Anders er på vej til at flytte til København, hvor Kasper allerede er faldet til. Og rollen som storebror skinner da også tydelig igennem, når Kasper bliver spurgt til, hvad han synes om lillebrorens badmintonkarriere indtil nu.

- Hvis jeg kan, så ser jeg nærmest alle hans kampe. Nogle gange er jeg mere nervøs, når han spiller, end når jeg selv spiller, siger Kasper Antonsen.

'Han bliver aldrig klogere'

Nok er rivaliseringen på banen slut. Men rigtig brødrekærlighed skal have en lille gnist. Og sådan er det også for Kasper og Anders.

- Man kan ikke diskutere med ham. Hvis han er uenig i et eller andet, så bliver han mega usagligt. Han kan ikke give sig. Du kan diskutere med ham i en time, men det kan ikke lade sig gøre at overbevise ham, siger Kasper.

- Kasper er helt væk nogle gange – og slår sig fast på nogle ting, som er helt væk. Men han nægter at give sig på den. Han har den opfattelse inde i hovedet, at han har ret. Så siger jeg ’fint nok, jeg ved godt, at jeg har ret, men du får ret’, siger Anders som svar på tiltale.

- Han føler lidt, at han gør tingene på den helt rigtige måde, der er ikke andre, der kan fortælle ham, at ’måske vil det være bedre at gøre sådan her’, siger Kasper.

- Jeg bliver beskyldt for, at jeg ikke tager ting til mig. Det synes jeg er helt forkert, siger Anders.

Brødreduellen ender med et par skumle smil og den typiske drengeattitude ’han bliver aldrig klogere’.

Kasper og Anders Antonsen er to meget seriøse bud på fremtidens stjerner i dansk badminton. De følger begge en karriereplan, der meget gerne skal føre til nogle store spring op ad verdensranglisten i 2016. Anders ligger lige nu nummer 96 i herresingle, mens Kasper ligger nummer 73 i herredouble.

Går det som planen foreskriver, så skal Antonsen-brødrene introduceres for den absolutte verdenselite ved Superseries-turneringerne i Japan og Korea til efteråret.

Inden da er Anders Antonsen en del af det danske herrelandshold, der spiller Europamesterskaberne i Rusland. Du kan følge semifinaler og finaler fra EM for herre- og damehold direkte på TV 2 SPORT i weekenden den 20.-21. februar.