Chok i den danske EM-lejr: Stjernespiller opereret i hjernen

Badmintonspilleren Carsten Mogensen er blevet opereret i hjernen, efter han torsdag eftermiddag faldt om på sit hotelværelse under hold-EM i Rusland

Europamesterskaberne for herre- og damehold i Rusland har udviklet sig meget dramatisk for herredoublespilleren Carsten Mogensen.

Torsdag eftermiddag faldt den 32-årige badmintonprofil om på sit hotelværelse i den russiske by Kazan. Carsten Mogensen kom selv til bevidsthed igen og blev efterfølgende kørt på hospitalet i en ambulance.

- Han var igennem en masse forskellige undersøgelser på hospitalet, og de finder ud af, at han har det, man kalder en aneurisme i hjernen. Det vil sige en slags udposning på en blodåre, og det er tilsyneladende noget, han er født med. Den er så bristet, så der er løbet blod ud i hjernen. Det er det, der har forårsaget, at han faldt om, og at han havde en fantastisk hovedpine, siger sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup til TV 2 SPORT.

Efter en række undersøgelser i løbet af torsdagen, blev Carsten Mogensen overflyttet til et andet hospital med særlig ekspertise i hjernesygdomme, og fredag eftermiddag blev han opereret i hjernen.

Carsten Mogensen (tv.) her sammen med makkeren Mathias Boe til Denmark Open.
Carsten Mogensen (tv.) her sammen med makkeren Mathias Boe til Denmark Open. Foto: ANDERSEN CICILIE S. / POLFOTO

Meldingen lyder, at operationen er gået godt, og at hans tilstand er stabil. Men det er endnu for tidlig at komme med en prognose for Carsten Mogensen. 

Hans nærmeste familie er på vej til Rusland. Både familien og Badminton Danmark har udtrykt ønske om at få ro til at håndtere situationen.

- Det er sådan med de her ting, at der er en god prognose for en operation, og det er egentlig farligt at lade det ligge. Hvis der kommer yderligere blødninger til, så bliver det meget værre. Det gode ved Carsten var, at efter han var faldet om på værelset, så kom han egentlig ret hurtigt til sig selv, og vi kunne snakke med ham, og han var selv med til at gå ned i ambulancen, siger Finn Trærup.

Carsten Mogensen var torsdag formiddag i træningshallen sammen med sin faste makker Mathias Boe. Men da han om eftermiddagen var ved at gøre klar til at spille mod Finland om aftenen, faldt han om på hotelværelset.

I første omgang fik holdkammeraterne blot at vide, at Carsten Mogensen var blevet dårlig, og at han var kommet til observation på hospitalet. Fredag aften fik spillerne så at vide, hvad der var sket med den danske badmintonstjerne.

- De tog det fattet, og selvfølgelig var der en trykket stemning. Enhver kan jo se sig selv i den situation, og det er jo ikke noget, man ønsker for nogen som helst. Men vi har opfordret spillerne til at snakke lidt med hinanden, og vi kan jo i princippet ikke hjælpe Carsten udover det, vi har gjort ved at hjælpe med at få hans familie herover. Mathias Boe har været ude på hospitalet og vores fysioterapeut står til rådighed for Carsten ude på hospitalet. Så vi gør, det vi kan. Men det var da en ubehagelig oplevelse, siger Finn Trærup.

Spillerne på det danske herre- og damehold har valgt at spille dagens semifinaler ved EM.