Badminton

Den danske All England-sensation: Det har været fuldstændig fabelagtig

Semifinalen blev endestation for den danske singlespiller Hans Kristian Vittinghus, der dog kan se tilbage på et forrygende All England.

Tasken var kun pakket til et par dage. Flybilletten hjem var bestilt.

Se All England-finaler i dag fra kl. 13 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Sætningerne beskriver til fulde, hvad det er, Danmarks blot tredjebedste herresinglespiller har præsteret i Birmingham denne uge.

Den ene sejr er nemlig blevet fulgt op af den anden, og først i lørdagens semifinale blev han stoppet, da kinesiske Tian viste sig for stærk og vandt tre sæt. Alligevel ser han med stolthed tilbage på en uge i den legendariske All England-turnering.

Vittinghus efter kvartfinalen mod Mark Zwiebler.

- Den har været fuldstændig fabelagtig. Vi aftale både inden i går (fredag, red.) og i dag (lørdag, red.), at hvis jeg bare kunne stå her og være tilfreds med, hvad jeg havde gjort, at jeg havde forsøgt det hele og ikke have noget tilbage i tanken, når jeg står her og evaluerer, så kunne jeg være glad og tilfreds. Og det synes jeg vitterligt, jeg gjorde, siger Hans Kristian Vittinghus til TV 2 SPORT.

- Jeg er træt af at tabe, men jeg fortryder ikke noget. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne derude.

TV 2 SPORT fulgte Hans Kristian Vittinghus på nærmest hold før, under og efter semifinalen. Du kan se reportagen her:

Danskeren vandt første sæt, mens andet sæt blev tabt.

Derfor skulle det tredje og afgørende sæt til, og her fik Vittinghus en rædselsfuld start. Fysikken så ud til at halte, og pludselig var han bagud med 8-1.

- Han spillede sig virkelig op og fik sat en mur op, jeg ikke rigtig kunne trække igennem. Han åd mig en lille smule fysisk, og det må jeg jo bare erkende, siger Vittinghus.

- Jeg får en rigtig pisstart på tredje sæt, som gør, at han får et hul, der er svært at lukke, og det giver ham selvtillid til også at spille de lange, hårde dueller. Det var lidt for sent, jeg kom i gang, men det er også virkelig svært, når man render rundt med maxpuls og syre i stængerne.

Turneringen har nederlaget til trods været kulminationen på en lang og sej kamp tilbage efter et år, hvor det har været småt med spillet på grund af en skade og derfor endu mindre med resultaterne.

Det giver mod på tilværelsen for den 30-årige nordjyde.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for hele den her uge, og jeg ser frem til at komme herover og få et forsøg igen næste år.

Der er dansk deltagelse i én af søndagens fem finaler ved All England, når mixed doublen Christinna Pedersen og Joachim Fischer spiller.

Du kan se finalerne på TV 2 SPORT fra klokken 13.