Akillessenen er revet over: Ulykkelige All England-vindere misser OL

16x9
Ivan Sozonov (th.) sprang akillessenen i EM-semifinalen mod danske Anders Skaarup og Kim Astrup. Dermed misser han og makkeren Vladimir Ivanov med al sandsynlighed OL i Rio. Foto: EDDY LEMAISTRE / Scanpix Denmark

De forsvarende europamestre i herredouble misser med al sandsynlighed OL på grund af en alvorlig skade til Ivan Sozonov.

Det så dramatisk ud, da den russiske badmintonspiller Ivan Sozonov gik i gulvet i lørdagens semifinale i herredouble ved EM.

Russeren tog sig til den højre akillessene, som han tidligere har haft problemer med. Men denne gang blev skæbnen nærmest ubærlig for den 26-årige russer, der spiller sammen med Vladimir Ivanov.

Ivan Sozonov måtte opgive at gennemføre semifinalen mod danskerne Anders Skaarup og Kim Astrup. Han blev efterfølgende kørt på hospitalet, hvor en scanning viste, at han har revet akillessenen over.

Det betyder, at han og makkeren Ivanov altså misser OL i Rio, som de ellers for længst havde kvalificeret sig til. 

Ivan Sozonov bliver opereret hjemme i Rusland på tirsdag.

Den russiske herredouble skulle egentlig have været på podiet for at modtage deres EM-bronzemedaljer i dag, men de er for påvirkede af situation og bliver derfor væk fra ceremonien.

Det hænger naturligvis også sammen med, at russernes formkurve har været støt stigende siden de vandt europamesterskabet i herredouble i 2014.

Ivan Sozonov og Vladimir Ivanov vandt nemlig All England i marts, som de første russeren nogensinde, og samtidig ligger de placeret som nummer 10 på verdensranglisten.