Badminton

Historisk præstation: Danmark vinder VM for første gang nogensinde

Danmark har for første gang i historien vundet Thomas Cup - også kaldet VM for hold - efter en sejr over Indonesien.

Se den afgørende bold i VM-finalen og den efterfølgende danske jubel i klippet over artiklen.

Dansk badminton har skrevet historie, efter herrerne søndag vandt VM for hold for første gang nogensinde. Danmark har været i finalen otte gange tidligere, men her er det alle gange blevet til nederlag.

I søndagens finale mod Indonesien blev Danmark dog sejrherrene, da de vandt 3-2.

Her kan du få et overblik over, hvordan det gik kamp for kamp:

Axelsen vs. Sugiarto - Viktor Axelsen bringer Danmark i front

Viktor Axelsen var første mand på banen, og danskeren viste med det samme, hvorfor han er nummer fire i verden. Han var aggressiv, stod godt i defensiven, og det sikrede ham første sæt med 21-17.

For et mere uddybende referat af hver kamp, kan du se vores liveblog:

Tommy Sugiarto kom bedre med i andet sæt, hvor det var svært at se, at den indonesiske førstesingle havde været plaget af en skade op til kampen. Men Axelsen var stærkest og sendte Danmark på sejrskurs, da han vandt andet sæt 21-18.

Conrad/Kolding vs. Ahsan/Setiawan - Indonesien udligner

Mads Kolding, som var blevet klar efter sin skade og dermed sendte Mathias Boe ud på tribunen, skulle sammen med Mads Conrad-Petersen forsøge at fortsætte den gode danske start.

Herredoublen var dog langt fra favoritter mod Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan, som er nummer to i verden. Rutinen fra det indonesiske par viste sig også som afgørende, da de slog danskerne med 21-18, 21-13.

Jørgensen vs. Ginting - Jan Ø. Jørgensen var suveræn

Så var det op til Jan Ø. Jørgensen, som sad over i semifinalen på grund af en skade, at bringe Danmark tilbage på sejrssporet. Og han beviste, at han var helt klar igen. Første sæt endte 21-17 til den danske andensingle, men forskellen var flere gange i sættet noget større.

Jan Ø. Jørgensen fortsatte takterne i andet sæt, og selv om dommeren var ved at snyde ham for et point, rystede danskeren ikke på hånden og vandt det 21-12. Dermed var Danmark blot én kamp fra den historiske VM-titel.

Pratama/Suwardi vs. Skaarup/Astrup - Anden sejr til Indonesien

Ligesom i den første herredouble var Indonesien igen favorit. Selv ikke en flot dansk føring på 6-1 til Anders Skaarup og Kim Astrup i første sæt rystede indoneserne Angga Pratama og Ricky Suwardi, som uden problemer kom tilbage.

Anders Skaarup og Kim Astrup, som ellers leverede en overraskende sejr i semifinalen, hvor Skaarup knækkede sin ketcher i bare jubel, endte med at tabe til det indonesiske par med 21-16, 21-14.

Vittinghus vs Mustofa - Hans-Kristian Vittinghus sikrer VM-titel

Det hele afhang derfor af Hans-Kristian Vittinghus, om Danmark skulle sikre sin første VM-titel for hold nogensinde. Og det levede danskeren i den grad op til.

Vittinghus var klar fra første bold, og han endte med at vinde første sæt 21-15. I andet sæt var forskellen endnu større mellem de to, som danskeren vandt med de suveræne cifre 21-7. VM-titlen var en kendsgerning.