Vittinghus om Superseries-finale: Tror på jeg nok skal hive den hjem

Hans-Kristian skal møde verdens nummer 26 i finalen i Australien, Jeon Hyeok Jin.

Hans-Kristian Vittinghus har spillet sig frem til finalen i Superseries-turneringen Australian Open i Sydney efter en sikker sejr over inderen Kidambi Srikanth, som blev slået i to sæt med cifrene 22-20, 21-13.

Dermed står han nu med chancen for at vinde karrierens første Superseries-titel.

- Det vil betyde rigtig meget. Det er noget, jeg har ville opnå i en del år, og det vil være lidt af en drøm, der går i opfyldelse, hvis jeg vinder, siger Hans-Kristian Vittinghus til TV 2 SPORT.

Vittinghus’ hidtil bedste Superseries-resultat kom i 2014, hvor han spillede sig i finalen ved sæsonfinalen i Dubai og tabte til Chen Long. Ved Australian Open venter Jeon Hyeok Jin, der er nummer 26 i verden. Og derfor må danskeren påtage sig favoritværdigheden i finalen.

- Jeg har lige set hans semifinale, og han spillede også godt for at komme i finalen. Men jeg vil lyve, hvis ikke jeg sagde, at jeg så det som en god mulighed, når jeg nu står i en finale og skal møde ham kontra Chen Long, siger den 30-årige dansker.

Danskeren understreger dog, at han ikke må undervurdere finalemodstanderen.

- Hvis jeg kan holde hovdet koldt hele vejen, så skal jeg også nok få mine muligheder, men jeg skal ikke undervurdere ham. Jeg tror også, han tænker, det er en god mulighed for at vinde en turnering. Jeg tror dog fuldt og fast på, at jeg nok skal hive den hjem, siger Vittinghus.

Hans-Kristian Vittinghus havde sidste år store problemer med en skade i foden, men har i 2016 for alvor fundet tilbage til storformen.

Han var i semifinalen ved All England i marts, og så var han manden, der afgjorde Thomas Cup-finalen mod Indonesien, hvor Danmark hentede den første sejr nogensinde.