Badminton

Laugesen: Vittinghus' modenhed blev afgørende

Hans-Kristian Vittinghus vandt søndag sin første Super Series-sejr i Australian Open. Det skyldtes stor modenhed, lyder analysen Jim Laugesen.

Alder fornægter sig sjældent. Og heller ikke i tilfældet Hans-Kristian Vittinghus.

Det mener i hvert fald TV 2 SPORTS badmintonkommentator, Jim Laugesen.

- Han fortsætter jo det, vi har set. Nu er han jo en lidt ældre herre, men den her modenhed, som han også viste, da vi vandt Thomas Cup – VM for hold – der var det også ham, der var afgørende. Det har han altså taget med videre i dag. Og han står i dag og kommer i 3. sæt, der er meget, meget svært, og man godt kan se, at koreaneren har fået styr på det. Det vender han fuldstændig, og så var han jo overlegen, vurderer Laugesen.

Hans-Kristian Vittinghus er 30 år. Men titlen i dag viser, at han langt fra er færdig, lyder analysen fra badmintoneksperten.

- Det betyder, at han i den her alder har fundet træningsmetode, der fungerer. Grunden til det her er så fortjent er, at han jo har været i gennem en slem, slem fodskade, og kan jo ikke være i hallen, så mange gange som man normalt skal være. Så han har skullet finde ud af, hvordan han skulle træne for at klare sig. Det har han jo fundet. Og så kan man jo sige, at når han kan gøre det i den her alder, så kan han godt blive ved et par år endnu.

Selv om Australian Open ikke rangerer som en af de allerstørste turneringer i verden, så skal man ikke underkende betydningen og størrelsen på Vittinghus’ bedrift.

- Det er altså Super Series-titler, og dem er vi altså ikke vant til. Det er to år siden, vi sidst har vundet en Super Series-titel, og hvis man tænker på alle de finaler, vi har stået i, og ikke har vundet, så må det her altså bare sætte det hele i relief, at Hans Kristian Vittinghus napper den her. Det er svært at stå i de her finaler, og at det er svært at vinde dem, slutter Jim Laugesen.