Badminton

Lå med et åbent kranie og blev opereret i syv timer: Nu er han klar til OL

Carsten Mogensen og Mathias Boe er blevet udtaget til OL i badminton blot fire måneder efter, at Mogensen fik en hjerneblødning.

Et chok ramte badmintonlejren ved hold-EM i Kazan tilbage i februar.  

En hjerneblødning satte Carsten Mogensens liv på standby og sendte badmintonkarrieren ud i uvisheden.

I dag - små fire måneder senere er Carsten Mogensen sammen med sin makker, Mathias Boe, blevet udtaget af DIF (Danmarks Idrætsforbund) til at repræsentere Danmark ved OL i herredouble.

- Jeg har været ude, og det vil altid sætte sine spor.

Kilde: Carsten Mogensen

- De tror på, at vi kan gøre noget godt til OL, og jeg er selvfølgelig stolt og lettet over, at vi får den mulighed. Og så vil jeg gøre alt for, at vi er i så god form som muligt. Den skal have en over nakken.

Mathias Boe & Carsten Mogensen - Blå bog

Mathias Boe:

Født: 11. juli 1980

Venstrehåndet

Carsten Mogensen:

Født: 24. juli 1983

Højrehåndet

Placering på verdensranglisten: 9

Udpluk af deres største bedrifter:

OL-sølv (2012)

VM-sølv (2013)

VM-bronze (2014)

All England-vinder (2011 og 2015)

EM-guld (2012)

- Det er stort for mig. Måske også lidt større end for så mange andre, fordi jeg for fire måneder siden lå med et åbent kranie og blev opereret i syv timer, siger Carsten Mogensen til TV 2 SPORT. 

Også TV 2 SPORT's badmintonekspert, Jim Laugesen, er imponeret over Mogensens hurtige comeback til sporten. 

- Jeg har ikke ord for det. Jeg havde på ingen måder set Carsten Mogensen komme til OL, da de her frygtelige nyheder kom frem nede i Kazan, og man må bare sige, at det er vanvittig flot. Det er et mirakel, at han nu skal repræsentere Danmark til OL.  

- Jeg har været heldig, god og dygtig og omgivet af en masse gode folk, der har bakket mig op. Så det er en solstrålehistorie, siger Carsten Mogensen. 

I slutningen af maj deltog Carsten Mogensen i sin første turnering efter hjerneblødningen. Det var ved Indonesia Open, hvor makkerparret nåede at spille to kampe.

- Vi vil selvfølgelig dertil, fordi vi tror, vi har en realistisk chance for at få en medalje og blive de første danskere nogensinde, som kan vinde to OL-medaljer i badminton.

Kilde: Mathias Boe

- Hvis man kigger ud fra, hvad der er sket med mig, så er jeg meget længere fremme end alle lægebøger og eksperter turde håbe på.

- Jeg har været ude, og det vil altid sætte sine spor. Det er svært at sige, hvilket niveau jeg er på lige nu, men jeg er 100% fit og frisk, og vi har stadig lang tid til OL. Erfaringen kan man ikke tage fra os. Jeg tror på os, og specielt også mig selv, siger Carsten Mogensen.

Ved OL for fire år siden vandt Carsten Mogensen og Mathias Boe sølv i herredouble. Og håbet er da også at jagte endnu en medalje og skrive dansk badmintonhistorie.

- Vi har ikke tænkt os at tage til Rio for at drikke små fadøl, spise peanuts og se Bluray i OL-byen. Vi vil selvfølgelig dertil, fordi vi tror, vi har en realistisk chance for at få en medalje og blive de første danskere nogensinde, som kan vinde to OL-medaljer i badminton. Det vil vi arbejde henad imod, siger Mathias Boe til TV 2 SPORT.

- Jeg kan kun gå ud fra lægernes og trænernes vurdering. De må have vurderet, at Mogensen kommer sig 100 procent. Det vil sige, at skal vi regne med Mathias Boe og Carsten Mogensen i top, som inden det her skete, så spiller vi om medaljer, og det forventer jeg også, siger TV 2 SPORT's badmintonekspert, Jim Laugesen til TV 2 SPORT.