Badminton

Sportschef forventer dansk double er på toppen ved OL

Carsten Mogensen og Mathias Boe skal repræsentere Danmark ved OL i badminton, hvor de spiller herredouble.

Badmintondoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen fik tirsdag en OL-billet, men der var længe tvivl om, hvorvidt makkerparret ville blive klar til august.

Selv om de to badmintonspillere lå som de højestplacerede danskere på ranglisten, da OL-pladserne blev fordelt, blev beslutningen om at vælge doublen udskudt, da det var usikkert, om Carsten Mogensen ville blive klar til at spille.

Han faldt i februar om med en såkaldt aneurisme og måtte opereres i hjernen. Siden har han dog overrasket, og 1. juni spillede han med Mathias Boe sin første turnering siden operationen, da doublen deltog i Indonesia Open.

Selv om Badminton Danmark havde behov for at se Carsten Mogensen spille igen, er han ikke kun udtaget på baggrund af sin præstation i Indonesien.

- Vi udtager ikke nogen på to kampe. Vi udtager på baggrund af en hel kvalifikationsperiode. Det, vi sikrede os med kampene i Indonesien, er, at vi har det bedst mulige kendskab til det niveau, Boe og Mogensen har lige nu.

- Så er det klart, at vi har en forventning om, at udviklingen fortsætter frem til OL. Vi forventer, at de kommer tilbage på topniveau, siger sportschefen i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen.

Han fortæller, at de ikke kun kiggede på resultater. De kiggede også på, hvordan Carsten Mogensen ville tackle alle forholdene omkring turneringen.

I Indonesien leverede Mathias Boe og Carsten Mogensen en flot første kamp, hvor de vandt 21-16, 22-20. I anden runde måtte de se sig slået i en tæt anden kamp mod japanske Takeshi Kamura og Keigo Sonoda 18-21, 25-27.

Hvis ikke Mathias Boe og Carsten Mogensen ville blive klar, stod pladsen til at gå til Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, der de seneste måneder har vist et flot spil.

De formåede også at imponere ved Indonesia Open, hvor de i kvartfinalen vandt overbevisende over den japanske double, der slog Mathias Boe og Carsten Mogensen ud.

I modsætning til Mathias Boe og Carsten Mogensen nåede Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen ikke op i top-otte på verdensranglisten, hvilket ville have sikret dem en OL-plads.

- Resultaterne er tætte. Især når vi kigger på resultaterne efter OL-kvalifikationen, hvor Conrad-Petersen og Kolding har vist en opadgående kurve. For hvert par gælder det, at hvis de spiller op til deres bedste, er de konkurrencedygtige i forhold til medaljer ved OL.

- Det tipper dog til Boe og Mogensens fordel, at de har mere erfaring med at spille kampe under pressede forhold, siger Finn Trærup-Hansen.