Rio 2016

Lykkelig damedouble efter OL-finalebillet: - Det er den vildeste følelse

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl gav alt, hvad den kunne bære, da damedoublen trak sig sejrrig ud af en tæt OL-semifinale.

Gense kampen kl. 00.50 på TV 2

21-16, 14-21, 21-19 lød cifrene i Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersens favør, da de tirsdag slog sig i OL-finalen.

Den danske damedouble var klar på at give alt, i det der blev en tæt afslutning mod det kinesiske par Yuanting Tang og Yu Yang.

- Da vi kommer over og gør klar til tredje (sæt red.), så er det, vi tænker, den bare skal have det sidste juice ud af armen. Og det fik den, lød det fra Kamilla Rytter Juhl til TV 2 SPORT, kort efter finalepladsen var sikret.

Selv om det er dem selv, der har bragt dem i OL-finalen, så er de ikke meget for at tage æren. Bag succesen ligger der ifølge dem masser af sparring og opbakning fra trænere, spillere og familie.

- Det betyder helt vildt meget. Det er svært ikke at blive rørt. Der er så mange, der er bag os. Det vælter ind med sms'er og Facebook-beskeder. Jeg ved, mine forældre har gået rundt derhjemme og strøget hele klædeskabet om igen af bare nerver. Jeg ved, hvor meget de følger med. Det er for fedt.

- Jeg er bare så glad for alle dem, der er med i det her. Det er ikke kun os to, fortalte en rørt Kamilla Rytter Juhl, inden hun blev suppleret af hendes doublemakker:

- Det er godt nok mange ting, der suser igennem hovedet lige nu. Det er den vildeste følelse.

Danskerne er nu sikre på en OL-medalje. Om den bliver af sølv eller guld afhænger af, hvordan det går i finalen på torsdag mod verdens nummer et, japanske Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi.

Se matchbolden i semifinalen her: