Rio 2016

Ekspert beskylder bronzekamp for aftalt spil: - Blev ikke spillet i den olympiske ånd

TV 2 SPORTs badmintonekspert er sikker på, at der var aftalt spil i OL-bronzekampen i mixeddouble mellem to kinesiske par.

Der blev ikke spillet helt efter reglerne, da kineserne Zhang Nan og Zhao Yunlei moste deres landsmænd Xu Chen og Ma Jin i OL-bronzekampen med 21-7, 21-11.

Det føler TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen, sig i hvert fald sikker på.

- Det var ikke en kamp, der blev spillet efter normale omstændigheder, siger han til TV 2 SPORT og vurderer, at det skyldes Zhang Nan skulle spare kræfter til herredoublefinalen dagen efter.

- De var ikke interesseret i, at han skulle risikere at få en skade eller blive træt. Der er ingen tvivl om, at det er sjældent, man ser badmintonspillere stå og skyde boldene halvanden meter ud over baglinjen og så bare stå og smile.

Det er ikke første gang, at beskyldningerne om aftalt spil rammer kinesiske badmintonspillere. Men indtil videre er de ikke blevet dømt for noget.

- Det er altid svært at bevise, at det skulle være aftalt spil. Men hvis man kigger på, hvordan de spiller og reagerer på banen, så kan man godt se, at det ikke var to par, der gik rigtig meget op i det, pointerer Jim Laugsen.

Det skyldes, at Kina har en anden tilgang, når de deltager i store events som eksempelvis OL. Der er de ligeglade med, hvem der tager de sekundære medaljer. De vil bare have den højeste karat som muligt.

- Når Kina kommer ud, så kommer de ud som et hold. De kommer ikke som individuelle spillere. Så en finale i herredouble vægter noget højere for dem end en bronzekamp i mixeddouble.

- Jeg synes ikke, det er godt. Det er ikke noget, der er fantastisk. Jeg ved bare godt, hvad der sker og har set det før. Men det er ikke i den olympiske ånd. Det er der ingen tvivl om, siger Jim Laugesen.