Rio 2016

Dansk finaledouble går efter guldet: Vi skal ikke ind og ligne to jubelidioter

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen møder verdensranglistens nummer et i OL-finalen torsdag.

Det er ikke bare verdens bedste badminton-damedouble, der bliver modstander for Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i OL-finalen torsdag sidst på eftermiddagen.

Den danske duo skal også kæmpe for at bevare sulten, fordi de allerede har overgået deres egne forventninger og er sikker på mindst sølv i den mest prestigefyldte turnering af dem alle.

- Vi skal kunne tænke tilbage på denne turnering og kunne sige, at vi gjorde alt, hvad vi kunne i finalen. Det skal ikke være sådan, at vi står derinde og er to jubelidioter, der bare skal ind og hente medaljen. Vi skal give det en chance, siger Kamilla Rytter Juhl.

At mætheden kan være et reelt problem selv i de største kampe, oplevede den danske duo sidste år, da de nåede VM-finalen i Jakarta og tabte til kineserne Zho Yunlei og Tian Qing.

Her mener træner Kenneth Jonassen, at hans spillere manglede de sidste procenter, der kunne have givet dansk VM-guld.

- Dengang var vi vildt stolte over at have været i en VM-finale, men da vi senere så den igen, kunne vi bare se på Kenneth, at han var så ærgerlig og bitter over, at vi ikke fik lidt mere ud, siger Christinna Pedersen.

TV 2 SPORT nyhedsbrev (august 2016)

TILMELD TV 2 SPORT's NYHEDSBREV HER.

  • Har du brug for et nemt og hurtigt overblik fra sportens verden?
  • Hver dag ved middagstid sender vi en mail ud med de vigtigste nyheder og bedste historier.
  • Bemærk: Du kommer IKKE til at modtage andre forstyrrende mails, når du tilmelder dig.

- Da vi sad der bagefter, kunne vi se, at der var muligheder i den kamp. Det var som om, vi var lidt tilfredse. Den tanke skal vi arbejde med, for nu er vi sikre på medalje. Det må ikke være sådan, at vi bagefter kan sige, at vi var lidt for tilfredse, siger hun.

De to danskere skal op imod verdensranglistens nummer et, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi fra Japan, som har vundet de seneste fem indbyrdes opgør.

- Det er et rigtig godt par, hvis Takahashi arbejder nede på baglinjen, mens Matsutomo spiller nogle giftige bolde på nettet.

- Hun ligner en lille pige, der ikke ved, hvor hun er henne og trisser lidt rundt. Men man skal ikke tage fejl af hende. Hun er virkelig giftig, og vi skal finde ud af, hvordan vi dæmmer op for det, siger Kamilla Rytter Juhl.

Finalen er programsat til klokken 16.50 dansk tid.