Rio 2016

Ekspert håber på vind og panik: Sådan kan damedoublen vinde guld

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl står i OL-finalen over for verdens pt bedste damedouble, som de ikke har slået i de sidste fem opgør.

Den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er sikre på minimum en OL-sølvmedalje.

Men hvis de skal have fingrene i guldet, skal rigtig meget lykkedes for dem.

Finalemodstanderne er japanerne Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi, som ligger på førstepladsen på verdensranglisten og naturligvis er førsteseedede i OL-turneringen.

TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen, forudser derfor en hård finale for danskerne.

- Det bliver rigtig svært, for det er et stærkt japansk par. De er ekstremt stærke på den forreste del af banen, de har ikke noget imod hårde dueller, og de har en fantastisk defensiv, lyder vurderingen fra Jim Laugesen.

Han håber på, at der kommer meget vind i hallen, ligesom der var under onsdagens kampe, så boldene bliver lidt hurtigere. Det vil tælle til danskernes fordel. Men de bliver stadig nødt til at spille på et højt niveau, hvis de skal have en chance for vinde guld.

- De skal gøre det svært for japanerne omkring servesituationen og håbe på, at det får dem til at panikke lidt. Og kan Kamilla (Rytter Juhl red.) og Christinna (Pedersen red.) finde det samme niveau som fra semifinalen, så kan de godt slå dem, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert.

Den danske damedouble skal dog holde sig væk fra statistikkerne, hvis de gerne vil bevare troen på sejr.

I de sidste fem indbyrdes opgør har japanerne stået som vinder. Seneste møde var ved Uber Cup, hvor danskerne tabte 23-21, 21-16.

Tre gange ud af de fem indbyrdes opgør har de dog formået at få kampen ud i tre sæt. Tættest på en sejr var de ved India Open i 2015, hvor Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen måtte se sig slået 21-15, 17-21, 22-20.