Rio 2016

OL-guldvinder: Axelsen kan blive endnu bedre end mig

Poul-Erik Høyer har store forhåbninger til Viktor Axelsen, der dog får det svært i fredagens OL-semifinale.

Viktor Axelsen står over for en af karrierens hidtil største kampe, når han fredag eftermiddag spiller OL-semifinale i badminton mod kineseren Chen Long.

Men der venter mange flere store øjeblikke på den 22-årige himmelstormer, mener Danmarks hidtil eneste OL-guldvinder i badminton, den tidligere verdensstjerne Poul-Erik Høyer.

Han er ikke i tvivl om, at Viktor Axelsen kan løfte arven efter fortidens danske storspillere som Høyer selv, Peter Gade og flere andre.

- Det kan han. Når man vinder et ungdoms-VM som 16-årig, når man allerede på det her tidspunkt har vundet bronze ved senior-VM, og når man står i en semifinale ved OL, så løfter man arven rigtig flot.

- Han er jo stadig en ung knægt, der ser lidt hvalpet ud i ansigtet. Der er store forventninger fra min side om, at han ikke bare kan løfte arven, men også hæve den, siger Poul-Erik Høyer.

Om det allerede bliver i Rio, at Viktor Axelsen henter en OL-medalje, er han mere i tvivl om.

Den stadig uerfarne dansker er i skrapt selskab med verdens for tiden tre bedste spillere, Lee Chong Wei, Chen Long og Lin Dan.

- Han er den, som jeg regner med skal kæmpe hårdest for at komme videre. Chen Long har set rigtig godt ud. De to, der umiddelbart stikker i øjnene, er Lee Chong Wei og Chen Long. Det bliver nok en svær opgave for Viktor, siger Poul-Erik Høyer.

- Men hvis han kan holde fast i det netspil, han viste i kvartfinalen, så har han en chance. Han slår nogle gode, stejle smash, som Chen Long ikke kan lide, forklarer guldvinderen fra 1996.

Dengang i Atlanta gjorde Poul-Erik Høyer sig bemærket med en legendarisk jubelscene, hvor han i overstadig jubel rev sin spilletrøje i stykker i semifinalen.

Som nuværende præsident for Det Internationale Badmintonforbund (BWF) kan Høyer ikke tillade sig de store følelsesudbrud ved OL, men han håber, at arvtageren kopierer trøjeriveriet fredag.

- Jeg håber han laver den efter semifinalen. Så ved man, at man har en medalje, siger Poul-Erik Høyer.