Rio 2016

Badmintonekspert: Axelsen kan tage OL-guld i Tokyo

Viktor Axelsens sejr over Lin Dan giver begrundet forhåbninger om, at danskerne kan spille med om OL-guld, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert.

Viktor Axelsen var hurtig til at udråbe sin bronzemedalje til noget af det største i sin unge karriere, da han lørdag eftermiddag slog legenden Lin Dan.

- Det er det største i min karriere sammen med Thomas Cup-sejren fra i år, sagde Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

At sejren er noget af det største i danskeren karriere, er TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen enig i, men han håber også på, at OL-bronzemedaljen til Viktor Axelsen kan være med til at give ham det sidste skub i hans allerede flotte karriere.

- Selve medaljens værdi er stor i sig selv, men det vil også være en tung byrde, der er væk, så han kan fokusere på guldet ved OL i Tokyo.

Og OL-guldet i Tokyo er bestemt realistisk, mener Jim Laugesen.

- Vi skal også have in mente, at Lin Dan, Lee Chong Wei ikke er med i Tokyo i 2020, og Chen Long også er blevet det ældre. Dog vil Kento Momota fra Japan, nok også være med til den tid, og han kan skabe problemer for Viktor Axelsen.

Ind til nu har Viktor Axelsen haft problemer i de helt store kampe i de helt store turneringer, og danskeren har stadig til gode at vinde en Super Series-turnering, men sejren over Lin Dan i OL-bronze-kampen, kan have rykket fynboen mentalt.

- Måden han slår Lin Dan på, som rigtig gerne ville vinde kampen, var en mental klassesejr. Det vil også give ham ro i de store turneringer. Vi skal huske på, at han ikke har vundet en stor turnering endnu, men det kan han vel leve med lige nu, kommer det fra Jim Laugesen, der til fulde godkender 22-årige Viktor Axelsens OL.

- Det er det største i hans individuelle karriere. En turnering, hvor han fik vist, at han kan håndtere presset, og finde det bedste spil frem. Man må acceptere, at I semifinalen tabte han til den bedste spiller – og senere OL-guldvinder, Chen Long.