Rio 2016

Viktor Axelsen imponerer igen: Giver fejlfrit interview på kinesisk

Danske Viktor Axelsen viste stort overskud efter OL-bronzekampen, hvor han gav interview på flydende mandarin.

Viktor Axelsen er en ung mand med store talenter.

For udover at have vundet en bronzemedalje ved OL ved at besejre verdens nok bedste badmintonspiller nogensinde, Lin Dan, taler han også flydende mandarin.

Den 22-årige dansker gav en smagsprøve på de kinesiske gloser kort efter bronzekampen, hvor han blev interviewet af kinesiske CCTV.

Her lagde reporteren fra CCTV hårdt fra land og spurgte ind til Axelsens våde øjne.

 - Ja, jeg ved ikke rigtig, hvorfor jeg græd. Det skyldes nok hård træning hver eneste dag. Man bliver rørt af sådan et resultat. Jeg kunne ikke lade være med at græde, forklarede Axelsen tilsyneladende ubesværet på mandarin.

Danmarks bedste herresingle nåede også at fortælle om sin beundring og respekt for Lin Dan, inden han forklarede hvad OL har betydet for ham:

 - Dette OL har giver mig mange gode oplevelser. Jeg ser frem til at få endnu flere af dem. Det betyder meget for mig, for jeg er stadig meget ung, sluttede en storsmilende Axelsen af på klingende kinesisk.

Se og hør Axelsens interview med CCTV i videoklippet øverst oppe – og bare rolig, der er undertekster på.

Ros af Lin Dan og sit eget kinesiske navn

Efter kampen blev Lin Dan også interviewet af kinesisk tv, og badmintonlegenden havde kun rosende ord at sige om 'Ansailong', der er Viktor Axelsens kinesiske navn.

- Han (Axelsen, red.) vil uden tvivl lægge pres på vores kommende atleter. Det er godt, at vores unge talenter bliver udfordret og kommer til at møde en værdig modstand.

Se hele Lin Dan-interviewet i videoklippet herudner:

Viktor Axelsens kinesiske navn, Ansailong, betyder i øvrigt ’konkurrence-mindede-stille-og-rolige-drage’. Det fortalte Axelsen tidligere på ugen til DR Sporten, hvor han også gav udtryk for at være meget tilfreds med selvsamme navn, som hans mandarinlærer i øvrigt har givet ham.

Axelsen afslørede også, at han har lært mandarin ved hjælp af aftenstudier.

- Jeg har timer hver dag og har et samarbejde med en skole i Beijing, hvor en privatlærer underviser mig online. Det er en fin måde at slappe af på. Jeg bruger det til at få mine tanker væk fra OL og badmintontræningen - det er meget sundt for hovedet at slappe af, sagde han til DR Sporten.

Droppede HF for at studere kinesisk

Det kinesiske sprog har været en del af Viktor Axelsens liv i et par år. Allerede tilbage i 2014 fortalte Axelsen om sine ambitioner udi det kinesiske sprog til TV 2.

- Jeg gør det for at udfordre mig selv på andre parametre end badminton og med henblik på, at sponsorerne kunne finde det interessant. Både mens jeg stadig spiller og efter karrieren. Vi ved, hvor stor sporten er i Kina, og vi rejser mere og mere derud. Det kan være win win, og det er spændende at lære et nyt sprog. Jeg kaster mig ud i forskellige ting, og det her er en af dem, sagde dengang 20-årige Axelsen.

Og det er ikke kun herhjemme, at der bliver lagt mærke til Axelsen gode sprogøre. Efter han havde ladet sig interviewe, væltede det ind med anerkendelser på de sociale medier.

 - Viktor Axelsen er ung, flot, god til badminton og taler (næsten) perfekt mandarin, skriver twitter-brugeren Kym Lee akkompagneret af en kærlig smiley.

Mens en anden bruger under navnet Kriz Quiz fortæller om sin nyfundne respekt for Axelsens kundskaber.