Badminton

OL-medaljens dyre pris: Axelsen er mentalt mærket

Viktor Axelsen kæmper med at komme tilbage på sporet, efter han vandt bronze ved OL.

Se semifinalerne ved Japan Open direkte på TV 2 SPORT fra lørdag kl. 05

Det så egentlig meget godt ud for Viktor Axelsen i kvartfinalen ved Japan Open, hvor han førte med 14-8 mod koreaneren Son Wan Ho. Men herfra gik det hele galt for den 22-årige dansker, der endte med at tabe 21-18. 21-13.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over mit eget niveau. Jeg spillede ikke godt. Men selvom Son Wan Ho spillede godt, så er det ikke godt nok, at jeg smider en føring på 14-8. Det er ikke godt nok, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

- Jeg havde svært ved mentalt at håndtere modgangen inde på banen i dag. Fysisk sad den desværre heller ikke lige i skabet. Så jeg synes ikke rigtig, jeg kan tillade mig at være mega skuffet, fordi jeg tabte til en bedre spiller på dagen.

Det kun lidt mere end en måned siden, at Viktor Axelsen blev den blot tredje dansker i historien til at vinde en OL-medalje i herresingle.

Men medaljen har kostet kræfter – især mentalt. Den lange proces frem mod OL begyndte allerede i maj sidste år med kvalifikationen og kulminerede en formtop i Rio.

- Det er måske det bare det, et OL kan gøre ved en. Jeg prøver, alt hvad jeg kan og se, om jeg ikke bare kan komme videre. Men det er som om at det stadigvæk sætter sine spor i specielt det mentale, siger Viktor Axelsen.

- Jeg har haft fin motivation til træning, men samtidig, så føler jeg, at jeg lidt lettere falder ud af fokus i kampene. Og det er frustrerende, fordi det er noget, jeg egentlig gerne vil undgå. Men det er som om, at jeg ikke rigtig kan undgå det, siger Viktor Axelsen.

Axelsen havde spillet sig frem til kvartfinalen ved at slå Wong Wing Ki Vincent fra Hong Kong og indiske H.S. Prannoy. Men verdensranglistens nummer otte, Son Wan Ho, blev altså for svær en opgave.

- Jeg synes, jeg håndterede det meget godt i de to første kampe. Nu møder jeg så for første gang en spiller, som er helt oppe i toppen, når han spiller godt. Og der må jeg sige, at der havde jeg godt nok problemer mentalt med at acceptere, at tingene ikke lige sad i skabet og spillede utålmodigt, siger Axelsen.

Næste opgave for Viktor Axelsen er Korea Open i næste uge. Her er danskeren igen seedet som nummer to, ligesom han var det i Japan Open.