Badminton

Dansk badmintonspiller sætter verdensrekord i hårdeste smash

Mads Kolding satte verdensrekord med et smash på 426 km/t i weekenden. -

Badmintonspilleren Mads Kolding satte i weekenden verdensrekord for hårdeste slag i sportsverdenen, da han smashede med over 400 kilometer i timen.

Når man hører ordene 'sport', 'dansker' og 'over 400 kilometer i timen', vil ens første tanke som dansker formentlig være noget i retningen af: "Det må være noget om Kevin Magnussen", men dét er dog ikke tilfældet denne gang.

Denne historie handler derimod om doublespilleren Mads Kolding, der søndag satte verdensrekord for hårdeste smash i badminton midt i en kamp for sit indiske hold med det passende navn Chennai Smashers.

I 2-5-nederlaget mod ligakonkurrenten Delhi Aces i den indiske Premier Badminton League formåede danskeren undervejs i opgøret at sende fjerbolden afsted med hele 426 km/t midt i en hård duel og afgøre pointet til sit holds fordel.

Mads Koldings vilde smash-rekord kan ses hér. Verdensrekorden tilhørte tidligere den malaysiske verdensetter, Lee Chong Wei, der i september 2015 havde sendt et smash af sted med 408 km/t.

Selvom den uofficiele verdensrekord for badmintonsmashes lyder på hele 493 km/t, så tilhører rekorden for hårdeste smash i konkurrence altså nu den danske europamester.

Og faktisk er det ikke den vildeste del af historien.

De 426 km/t er nemlig ikke alene nok til at give baghjul til Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet, der i deres toptunede racere når op på omkring 370 km/t, når det går allerhurtigst; det er faktisk hurtigere de hastigheder, man ser i enhver anden sportsgren.

Så hurtigt går det i andre sportsgrene:

Formel 1: 378 km/t (Valtteri Bottas, Williams)

Moto GP: 350,5 km/t (Marc Marquez, Repsol Honda Team)

Golf: 339,6 km/t (Maurice Allen, USA, på indendørs simulator)

Jai Alai: 302 km/t (En blanding af squash og lacrosse, og verdens hurtigste boldsport ifølge Guiness' Rekordbog)

Squash: 281,6 km/t (Cameron Pilley, Australien)

Tennis: 263,4 km/t (Samuel Groth, Australien)

Fodbold: 210,8 km/t (Ronny Heberson, Brasilien)

Ishockey: 183,7 km/t (Alexander Ryazantsev, Rusland)

Baseball: 174 km/t (Nolan Ryan, USA) Denne er den hurtigste i nyere tid.

Cricket: 161,3 km/t (Shoaib Akhtar, Pakistan)

Bordtennis: 112,5 km/t (Lark Brandt, New Zealand)

Kilde: olympic.ca