Badminton

Pinlig fejl snød dansk stjerne for dopingtest: - Det er bekymrende

Hans-Kristian Vittinghus skulle onsdag have været til dopingkontrol, men det kunne ikke lade sig gøre, da de havde låst nøglen til rummet inde.

Der er ikke unormalt, at en badmintonspiller - eller anden form for sportsudøver - bliver kaldt ind til dopingkontrol, når de har været i aktion. 

Til gengæld er det meget unormalt, at kontrollen bliver droppet, fordi kontrollanterne ikke kunne få adgang til det rum, hvor kontrollen skulle foregå, fordi de havde låst rummet uden at få nøglen med ud derfra. 

Det var ikke desto mindre det, der skete for den danske badmintonsspiller Hans-Kristian Vittinghus ved Syed Modi International i Indien. 

After my 2nd round win tonight (which was a unsatisfying performance by the way) I was called for doping control at 9pm....

Posted by Hans-Kristian Solberg Vittinghus on Wednesday, January 25, 2017

- Det er aldrig noget, jeg har hørt om før. Det var selvfølgelig irriterende, at jeg skulle stå og vente forgæves i en halvanden time, når jeg mest af alt bare gerne ville hjem efter en lang dag i hallen. 

- Jeg kendte ikke reglerne, så jeg var lidt urolig for, om jeg kunne komme i fare, nu hvor jeg ikke var blevet testet på et tidspunkt, hvor jeg skulle testes, uddyber Vittinghus til TV 2 SPORT. 

Den 31-årige badmintonspiller havde dog ikke noget at frygte, og torsdag morgen fik han så at vide, at sagen ikke ville få yderligere konsekvenser for danskeren. 

- BWF sendte mig en mail i morges, hvor de undskyldte ulejligheden - selvom det ikke var dem, der havde fejlet - og forsikrede mig om, at jeg ikke ville komme i problemer. Det var lidt betryggende. 

På grund af onsdagens manglende dopingkontrol, kunne Vittinghus så se frem til en ny test dagen efter - der var bare ét problem.

- De ville så teste mig i dag (torsdag, red.), men jeg fandt ud af, at det måtte de slet ikke. De må ikke fortælle mig, at jeg skal testes på forhånd, så det blev ikke til noget. 

- Man kan godt grine af det, men i sidste ende, så er det jo lidt bekymrende, at de ikke har styr på det. Det er en menneskelig fejl, men det må jo bare ikke ske sådan noget, siger badmintonspilleren, der i 2016 var med til at sikre verdensmesterskabet for hold til Danmark. 

Hans-Kristian Vittinghus har indtil videre gjort rent bord i den indiske turnering og spillet sig til kvartfinalen.