Sensation ved DM: Jan Ø. taber finalen til årets komet

Anders Antonsen overraskede Jan Ø. Jørgensen og snupper sin første DM-titel.

Se søndagens DM-finaler i badminton på TV 2 SPORT.

En yderst velspillende herresinglefinale ved årets DM endte med en solid overraskelse.

Se et referat af finalen i videoen øverst i artiklen.

Få timer efter Anders Antonsen blev kåret til årets komet i dansk badminton i 2016, var det nemlig ham, der trak sig sejrrigt ud af finalen mod verdens nummer to, Jan Ø Jørgensen. Med cifrene 21-15, 19-21, 21-18.

På forhånd var det den mest imødeste kamp på finaledagen for den almene seer, og den skuffede bestemt ikke.

Anders Antonsen, der stod i sin første DM-finale, lagde aggressivt ud fra start og vandt fire ud af kampens første fem partier. I duellerne lykkedes han med at sætte Jan Ø. Jørgensen alvorligt under pres med sine smash.

Efter pauseføringen 11-8 til Anders Antonsen forsøgte Jan Ø. Jørgensen at lægge et større pres på Antonsen, men han havde problemer med at slå igennem Antonsens defensiv.

Den 19-årige aarhusianer havde held med at trække sig sejrrigt ud af fysisk hårde dueller. Overtaget fortsatte i resten af første sæt, som Antonsen overraskende vandt.

Jan Ø. Jørgensen kom mere aggressivt ud til andet sæt og forsøgte at lægge endnu mere pres på den unge Antonsen. Det øgede pres resulterede i flere fejl fra Antonsen, som var bagud 11-6 ved pausen i andet sæt.

De to spillere skiftedes til at presse hinanden, hvilket gav nogle aldeles fremragende dueller, som var en finale værdig.

De fleste af duellerne trak Antonsen sig ud af, og han arbejdede sig langsomt tættere på Jan Ø. Jørgensen i slutningen af andet sæt. Men selv om han bragte sig foran med 18-17, viste Jan Ø. Jørgensen klassen og tvang den nervepirrende kamp ud i tredje sæt.

Som forventet blev afgørende sæt en fuldstændig tæt affære, hvor ingen af spillerne fik lov til at få et forspring på mere end´to point.

For når det lignede, at den ene ville trække væk, kæmpede den anden sig tilbage.

Til sidst var det dog Anders Antonsen, som havde kræfterne til at levere overraskelsen i sin første DM-finale.